Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Ανοίγουν λογαριασμοί επωνύμων, με δυο μέτρα και δυο σταθμά

Νοβάρτις -Χρηματιστηριο-ΤΤ- Κομματικά Ταμεία...
Ελλάδα
Τετ, 04/04/2018 - 06:19
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Μεγάλη δημοσιότητα δίδεται απο χθες το βράδυ σε μια οφειλόμενη ενέργεια της Εισαγγελέ κατά της Διαφθοράς ΕλένηςΤουλουπάκη.

Η Εισαγγελας που είναι μεταξύ εκείνων που ο Α.Σαμαράς αποκάλεσε "συμμορίτες" έδωσε παραγγελία που έπρεπε να δίδεται χρόνια τώρα σε κάθε οικονομικό έγκλημα.Δηλαδήνα ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των κατηγορουμένων για οικονομικά σκάνδαλα και μαζι και των μελών των οικογενειών τους.

Αυτή  εντολή να ανοίξουν οι λογαριασμοί των αναφερομένων στο σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και των συγγενών τους δεν σημαίνει βέβαια και ενοχή για κάποιο αδίκημα ,διότι προυπόθεση θα ειναι να μην είναι άδειοι οι λογαριασμοί απο βρόμικο χρήμα.

Διαφορετικά είτε ανοίξουν,είτε όχι το ίδιο πράγμα είναι. Πλέον τούτων το βρόμικο χρήμα δεν μπαίνει πάντα σε λογαριασμούς,αλλά "επενδύεται"και επομένως είναι και άλλοι τομείς που χρειάζονται έρευνα.

Η εντολή αυτή που  δόθηκε για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ θα έπρεπε να είχε δοθεί και σε άλλα σκάνδαλα.
 

Μικρογραφία

 Ο Νίκος Νικολόπουλος με δυο ερωτήσεις δίδει άλλες διαστάσεις σε δυο σκάνδαλα: Αυτό του  Χρηματιστηρίου και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και σταμαύρα χρήματα που κατευθύνονται σε κόμματα ,έξω από κάθε διαδικασία και πιστοποίηση απο που προέρχονται και που καταλήγουν.

 Στη μία απο τις ερωτήσεις  αναφέρεται στη δήλωση Πάγκαλου ότι και εκείνος πήρε χρήματα "για το Κόμμα!

Στην ερώτηση γιαΧρημαιστήριο Ταμιευτήριο θέτει το μέγα θέμα της διάκρισης απο πλευράς δικαιοσύνης των  κατηγορουμένων σε "επώνυμους και ανώνυμους" σε "πατρίκιους και πληβείους",κάτι που σε κάθε ευκαιρία παρουσιάζουμε.

Αναφέρει μεταξύ άλλων  στην ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η

Ερώτηση προς τον Υπουργό

Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Μικρογραφία

ΘΕΜΑ: Δεν βλέπετε ότι πάει για «θάψιμο» η δίκη του Τ.Τ;

"...Η δίκη άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2016 και συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς, με τις καταθέσεις μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Ωστόσο, πρόσφατα ένα μέλος της σύνθεσης,  υπέβαλε αίτηση αυτοεξαίρεσης, κατηγορώντας την πρόεδρο του Δικαστηρίου αναξιοπρεπή συμπεριφορά.....

 αναπάντητο παραμένει, το ερώτημα πως σε μία μεγάλη υπόθεση με μεγάλη επίσης διάρκεια της δίκης δεν υπήρχε πρόβλεψη για τον ορισμό αναπληρωματικού μέλους του δικαστηρίου.

Οι παράγοντες της δίκης βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν το ίδιο είχε συμβεί και με άλλες υποθέσεις, όπως της Siemens, του πρώην υπουργού Μεταφορών, Τάσου Μαντέλη, που αναβλήθηκε- και ξεκίνησε πάλι από την αρχή- ενώ βρισκόταν στο στάδιο της απολογίας του κατηγορουμένου, γιατί δεν υπήρχε αναπληρωματικό μέλος όταν πέθανε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Όλοι αποδεχόμαστε πως η Δικαιοσύνη είναι ο κύριος πυλώνας της δημοκρατίας και όσο εκείνη επιτελεί το καθήκον της τυφλά, δηλαδή χωρίς να διακρίνει πλούσιους και ισχυρούς από φτωχούς και αδύναμους, η δημοκρατία λειτουργεί.

Άπειροι πολίτες, μεταξύ αυτών και ο υπογράφων έχουμε βρεθεί σε δικαστήρια, στα οποία είναι εμφανές ότι άλλη μεταχείριση έχουν οι επώνυμοι ισχυροί και άλλη μεταχείριση η "ανώνυμοι" και αδύναμοι, οι οποίοι κατά χιλιάδες "πάνε άκλαυτοι".

Για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η Δικαιοσύνη αποφάσισε να παραπεμφθούν σε δημόσια δίκη λίαν επώνυμοι και ισχυροί και ζάμπλουτοι της χώρας,... και μέλη της Αθηναϊκής Ελίτ.

Μικρογραφία

Ουδείς ένοχος πριν η Δικαιοσύνη αποφανθεί αμετάκλητα, αλλά αυτό το αξίωμα πρέπει να ισχύει όταν η Δικαιοσύνη είναι τυφλή και τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά με όλους.

Όταν η Δικαιοσύνη χρειάζεται 4-5 χρόνια για να φτάσει και στον Αρειο Πάγο η υπόθεση ενός απλού "ανώνυμου", ανίσχυρου πολίτη και στις προαναφερόμενες περιπτώσεις ή στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου χρειάζεται 15 χρόνια για να… αρχίσει η δίκη σε πρώτο βαθμό, δεν μπορείτε στα σοβαρά να πείτε ότι το αξίωμα του "ουδείς ένοχος πριν την αμετάκλητη απόφαση ισχύει" στη χώρα μας.

Χιλιάδες πολίτες και μεταξύ αυτών και ο υπογράφων έχουν ακούσει απο την έδρα των δικαστηρίων τη φράση " η δίκη θα τελειώσει σήμερα γιατί έχουμε και άλλες να ασχοληθούμε" και ας υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι αναβολής και κανένας κίνδυνος παραγραφής και πράγματι τελειώνει η δίκη.

Ουδέποτε στα χρονικά της ελληνικής δικαιοσύνης έχει συμβεί αυτό που συνέβη στην δίκη αυτή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Δηλαδή, ποτέ σύνεδρος δικαστής σε μία δίκη και πολύ ήσσονος σοβαρότητας και ακόμα μεγαλύτερης από αυτή του Ταμιευτηρίου, δεν έχει βγάλει δημόσια γλώσσα κατά άλλου μέλους του ίδιου δικαστηρίου.

Δημόσια καταγράφηκε ότι δυο μέλη του δικαστηρίου αυτού διαφωνούσαν και αυτές οι διαφωνίες είχαν φτάσει στα ενδιαφερόμενα μέρη, χωρίς καν να έχει αρχίσει η εξέταση μαρτύρων, αν και συνεδρίαζαν επί μήνες.

Αυτή η δημόσια γλώσσα αποτέλεσε το "πάτημα" για να ανατιναχτεί η διαδικασία ,να υποβληθούν αιτήσεις εξαίρεσης και αυτοεξαίρεσης και εν τέλει η δίκη να αναβληθεί και να είναι αμφίβολο αν θα αρχίσει σε πρώτο βαθμό, 11 ολόκληρα χρόνια μετά τις πράξεις, οι οποίες πρέπει να κριθούν

Αν αυτά ήταν συνήθη, δεν θα μπορούσε κανείς βάσιμα να υποψιάζεται και τα χειρότερα, όποια και αν είναι αυτά, για τα κίνητρα, τα οποία οδήγησαν στην αναβολή της δίκης;

Μικρογραφία

Επειδή κατά τις πληροφορίες μας, αυτά συμβαίνουν για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά και ωφελούμενοι είναι οι πανίσχυροι κατηγορούμενοι,

Επειδή, έτσι δολοφονείται το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης και καταρρακώνεται το ηθικό όσων πολιτών πιστεύουν στην δημοκρατία, ως το καλύτερο σύστημα διακυβέρνησης,

Επειδή, έχετε διατάξει έρευνες σε υποθέσεις πολύ μικρότερης, κοινωνικής, εθνικής, οικονομικής, ποινικής, ηθικής σημασίας, όπως π.χ. αυτή κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων

Επειδή, τόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και οι Επιθεωρητές της ίδιας της Δικαιοσύνης, είναι αρμόδιοι να ερευνούν για το τι πράγματι συνέβη σε διάφορες δίκες, όπως εν προκειμένω να ερευνήσουν τον λόγο, για τον οποίο βγήκαν τόσο μακριές γλώσσες μεταξύ δικαστών, ώστε να γράφουν επί αυτών, δίκην παπύρων, αιτήσεις εξαιρέσεων οι δικηγόροι των ζάμπλουτων και πανίσχυρων κατηγορουμένων,

Επειδή όσοι γνωρίζουμε τον Τέντζελ και τα θεωρήματά του και ανθρωπίνως υποψιαζόμαστε τα χειρότερα και για τη δίκη αυτή.


ΕΡΩΤΑΣΘΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

1. Θα διατάξετε έρευνα για τους λόγους για τους οποίους αναβλήθηκε και οδηγείτε στις καλένδες η δίκη αυτή;

2. Θα διατάξετε έρευνα σε βάθος, η οποία να περιλαμβάνει και άρση απορρήτου επικοινωνιών όλων των εμπλεκομένων, άμεσα ή έμμεσα, στη δίκη αυτή και των μελών του δικαστηρίου περιλαμβανομένων;

3. Ποιοι ωφελούνται από την αναβολή της δίκης;

4. Για ποιό λόγο και ποιός ευθύνεται για το γεγονός ότι σε μία τόσο σοβαρή δίκη δεν είχαν κληρωθεί αναπληρωματικά μέλη, ώστε να μην υπάρξει και πρόσχημα αναβολής;

5. Για ποιό λόγο σε μία τόσο σοβαρή δίκη, που άρχισε με τόση μεγάλη καθυστέρηση, δόθηκε αναβολή σχεδόν ενός έτους;

6. Είναι πρόσχημα ή όχι το γεγονός ότι γεμίζουν τα πινάκια με δίκες ασήμαντες, όπως γιατί δεν έγινε σωστή διανομή στο άχυρο δυο γαϊδουριών και δεν υπάρχουν διαθέσιμα πινάκια για δίκες που σχετίζονται με την λεηλασία της ζωής των Ελλήνων;

Μικρογραφία

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΓΚΑΛΟ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: Ο Πάγκαλος ομολόγησε κακουργηματική πράξη, ήτοι ότι αυτός και οι δικοί του έπαιρναν μαύρα χρήματα για το ΠΑΣΟΚ και η εισαγγελία του Αρείου Πάγου μένει άπραγη;

Πριν από χρόνια στο ΠΑΣΟΚ είχε πέσει αφωνία μετά τη συγκλονιστική ομολογία του παλαιού κεντρικού στελέχους του Σπύρου Αυγερινού ότι ο Θεόδωρος Τσουκάτος πήρε από τη Siemens 1.000.000 γερμανικά μάρκα το 1999, που κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ! Ο επί πολλά χρόνια π. Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος, όμως δοκιμάζοντας στην κυριολεξία την υπομονή του κόσμου και περιπαίζοντας κυριολεκτικά το περί δικαίου αίσθημα, ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι το να «παίρνεις μαύρα χρήματα και να τα δίνεις στο κόμμα δεν είναι αδίκημα».

Mε προκλητικό τρόπο μάλιστα ο πρώην υπουργός ομολόγησε δημόσια ότι συμμετείχε σε αξιόποινη κακουργηματική πράξης λέγοντας «ότι και ο ίδιος -αλλά και άλλοι πολιτικοί που γνωρίζει- έχουν πάρει χρήματα από «χορηγούς» που πήγαν στα κομματικά ταμεία...».

Επειδή, η αυτεπάγγελτη δίωξη από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα έπρεπε να ήταν δεδομένη ώστε όλοι οι βαριά φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες να μάθουν την διαδρομή του μαύρου χρήματος μιας και αναπάντητα παραμένουν τα καίρια ερωτήματα σχετικά με το αν πληρώνονται οι δόσεις για τα δάνεια ύψους 200.000.000 που έχει λάβει το ΠΑΣΟΚ το οποίο πλέον «πολιτεύεται» με το «καθαρό» ΑΦΜ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πιθανόν μετά τον Μάρτιο με νέο ΑΦΜ του «Κινήματος Αλλαγής» ή όπως αλλιώς ονομαστεί το νέο κόμμα!

Ερωτάσθε :

Έχει σχηματισθεί δικογραφία εναντίον του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου για παραδοχή διακίνησης μαύρου χρήματος ή και άλλων ποινικών πράξεων;

Γιάννης Ντάσκας