Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Χατζηδάκης: Η ΝΔ δεν μπορεί να ψηφίσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για μη ενημέρωση της αντιπολίτευσης.
Ελλάδα
Κυρ, 10/06/2018 - 10:03
Γράφει το Newsroom

«Με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ψηφίσει τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, ερωτηθείς για το τι θα κάνει το κόμμα του σε περίπτωση που η συμφωνία για το Σκοπιανό προβλέπει τη χρήση του ονόματος erga omnes, απάλειψη των αλυτρωτικών εκφράσεων και αλλαγή του Συντάγματος.

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο θέμα, δήλωσε ότι «περιμένουμε όλοι μαζί στο σκοτάδι, ομίχλη καλοκαιριάτικα. Δεν ξέρουμε κάτι στη ΝΔ, τουλάχιστον όλες τις τελευταίες μέρες. Παρότι έχουμε ζητήσει επίσημη ενημέρωση, πιο πολύ ενημερωνόμαστε από τα Σκόπια. Αντιλαμβάνομαι, ότι αν έρθει κάποια συμφωνία, ο κ. Τσίπρας μπορεί να έχει οριακά μία πλειοψηφία στη Βουλή. Βλέπω όμως τεράστιες αντιδράσεις στο λαό. Και τώρα ήμουν στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα και εκεί είδα πόσο αυξημένη είναι η ευαισθησία του κόσμου. Και η αντίδραση αυτή γίνεται ακόμα εντονότερη, διότι νομίζω την προκαλεί και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με τους χειρισμούς του, όταν λέει πως αυτοί που κατεβαίνουν στα συλλαλητήρια, είναι ετερόκλητος όχλος. Ουσιαστικά, ο ίδιος τους κινητοποιεί και ο ίδιος τρέφει παλιούς του ψηφοφόρους απέναντί του».

Σε ότι αφορά το πολυνομοσχέδιο και τις αλλαγές που θα επιφέρει στα εργασιακά, ο κ. Χατζηδάκης είπε, ότι τo πολυνομοσχέδιο είναι η πιστοποίηση, ότι θα υπάρχει τέταρτο μνημόνιο και πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες πολίτες διαβάζοντας το νομοσχέδιο, με μία απλή ανάγνωση, μπορούν να καταλάβουν τα καινούργια ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ». Πρόσθεσε μάλιστα πως «η κυβέρνηση νομοθετεί καινούργια μέτρα 5 δισ. Είπε ο κύριος Χουλιαράκης ότι θα δοθεί πίσω 1 δισ... Δηλαδή ζημιά για το φορολογούμενο, για το μισθωτό, για το συνταξιούχο 4 δισ.».

«Αυτό είναι και αυτό δεν κρύβεται με τίποτα και για αυτό πιστεύω, ότι όποτε και να κάνει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τις χάσει», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και καταληκτικά ανέφερε:«Προφανώς κοιτούν τις δημοσκοπήσεις να δούνε πότε είναι η καταλληλότερη περίοδος. Εμείς δεν το αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο ζήτημα με αλαζονεία. Θέλουμε σοβαρά, σεμνά να προχωρήσουμε προς τα μπρος ετοιμάζοντας από τώρα την επόμενη μέρα γιατί δεν έχει σημασία μόνο να αλλάξει η κυβέρνηση αλλά να αλλάξει σελίδα ο τόπος. Προσπαθούμε να διδαχτούμε τόσο από τα δικά μας λάθη όσο και από τα λάθη των αντιπάλων μας για να γίνουμε μία αξιόπιστη και αποτελεσματική ευρωπαϊκή κυβέρνηση».

Newsroom