Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Λιάκος: Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις

«Ο στόχος ολοκλήρωσης της αξιολόγησης εντός του Ιουνίου παραμένει σταθερός».
Ελλάδα
Δευ, 30/04/2018 - 08:28
Γράφει το Newsroom

«Η τρέχουσα αξιολόγηση μπορεί να είναι η τέταρτη στη σειρά αλλά, το βασικότερο, είναι η τελευταία του προγράμματος»

«Ο στόχος ολοκλήρωσης της αξιολόγησης εντός του Ιουνίου παραμένει σταθερός», δηλώνει σε συνέντευξή του στη Realnews o υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Δημήτρης Λιάκος και υπογραμμίζει ότι «η τρέχουσα αξιολόγηση μπορεί να είναι η τέταρτη στη σειρά αλλά, το βασικότερο, είναι η τελευταία του προγράμματος. Ως εκ τούτου θα πρέπει η συνολική δουλειά να έχει γίνει στην ώρα της». «Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και αυτό το γνωρίζουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης», τονίζει.

Σημειώνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «μια βιώσιμη, μακροπρόθεσμη λύση για το χρέος που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τη δυναμική της οικονομίας μας», προσθέτει ότι «θα διατηρήσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία που κατακτήσαμε με τόσους κόπους και θα συνεχίσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμιστικές τομές για τον τόπο» και εξηγεί ότι στο πλαίσιο αυτό «αν οι ρυθμοί μεγέθυνσης δεν είναι οι επιθυμητοί, θα πρέπει να ενεργοποιείται μια ρήτρα χρέους-ανάπτυξης για να διορθώνει τη μεταξύ τους ισορροπία».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών εντός του 2019 υποστηρίζει ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η χρήση των δημοσιονομικών περιθωρίων να γίνει με τρόπο στοχευμένο, τόσο για τη μείωση των φορολογικών βαρών όσο και για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».

Newsroom