Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Νικολόπουλος: Οκτώ χρόνια λέω και ψηφίζω όχι… στα ευρώ-βαρωνάτα

Που για να μας χειροκροτούν, θέλουν να «περνάμε θηλιές» στους λαιμούς μας.
Ελλάδα
Πέμ, 14/06/2018 - 22:37
Γράφει το Newsroom

Από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος είπε διπλό βροντερό ΟΧΙ. Συγκεκριμένα κατά την συζήτηση του Ν.Σ. για τα προαπαιτούμενα ο Ανεξάρτητος βουλευτής Αχαιός πολιτικός μεταξύ άλλων είπε: 

«Το νομοσχέδιο που σήμερα συζητούμε είναι πολύ - πολύ σημαντικό. 
Γιατί καθορίζει τον τρόπο ζωής και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων για τα επόμενα χρόνια. Κυρίως, όμως, καθορίζει - ή για να το πω καλύτερα, επανακαθορίζει και επιβεβαιώνει - την τοξική συνταγή της δήθεν ελληνικής σωτηρίας και τη συνέχιση μίας εποχής αιματηρής λιτότητας χωρίς την παραμικρή αναπτυξιακή πνοή, για την οποία ο κ. Ρέκλινγκ και οι ομοίοι του έχουν την ανάγκη να περηφανεύονται προκειμένου να καλύψουν τις βαρύτατες ευθύνες τους, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι ήδη έχουν κριθεί ένοχοι από τον ελληνικό λαό και όπως βλέπω, και από το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών.
Για τον κ. Ρέγκλινγκ και τα ευρω-βαρωνάτα που υπηρετεί, μίλησα και τις προηγούμενες μέρες. Δεν περιμένω τίποτα άλλο από ανθρώπους που υπηρέτησαν το δόγμα «σκλαβώστε την Ελλάδα». Όσο εμείς θα περνάμε θηλιές στους λαιμούς μας, τόσο αυτοί θα μας χειροκροτούν!

«Η “καραμέλα” περί τέλους μνημονίων αρχίζει να…”λιώνει”»

Στον κ. Χουλιαράκη να θυμίσω ότι τα ίδια έλεγε η κυβέρνηση και την προηγούμενη φορά. Και την προ – προηγούμενη. Ότι τα ίδια έλεγαν κάποτε Σαμαράς και Βενιζέλος. Εντάξει…  Η «καραμέλα» κάποτε λιώνει.
Σε ό,τι αφορά το τέλος του μνημονίου, ας αναρωτηθούμε τι αντάλλαγμα έχει αυτό το τέλος. Πόσο βαρύ είναι το αντάλλαγμα για τους Έλληνες
Το αφήγημα περί εξόδου στις αγορές δεν με αγγίζει καθόλου. Δεν πρόκειται καν περί… αφηγήματος. Τι πάει να πει ότι θα δανειζόμαστε από τις αγορές; Ότι, δηλαδή, πάλι θα έχουμε ανάγκη από δανεικό χρήμα και ότι πάλι θα πληρώνουμε τόκους και επιτόκια. Αυτή είναι η επιτυχία μας;  Όχι, βέβαια.

 Η «επιτυχία» μας, είναι ότι θα ακούσουμε από το ευρω-ιερατείο καλά λόγια. Ότι θα διαλαλήσουν πως η Ελλάδα πέρασε το καθαρτήριο και πλέον μπορεί να περιλαμβάνεται και πάλι στην ομάδα των οικονομικά «ενάρετων». Μικρή, καχεκτική, που πωλείται σε τιμή ευκαιρίας, αλλά… «ενάρετη».  Αυτή είναι λοιπόν η επιτυχία μας;
Δεν θέλω να υποβαθμίσω τη συζήτηση για το νέο Μεσοπρόθεσμο στρέφοντας το βλέμμα μου προς το άλλο φλέγον ζήτημα της συμφωνίας με τα Σκόπια, αλλά νομίζω ότι είναι απολύτως αναγκαίο πια να συνδέσω αυτά τα δύο ζητήματα και να αναδείξω την ολοκληρωμένη εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας όπως σμιλεύτηκε δεξιοτεχνικά από τα χέρια ντόπιων και ξένων συμφερόντων, ώστε να μετατραπεί από τόπο ελπίδας και ανάπτυξης σε τόπο χρυσών ευκαιριών για funds και αετονύχηδες των πέντε ηπείρων, αλλά ανείπωτης δυστυχίας και εθνικής κατήφειας για τον λαό της.
Πρέπει να το ομολογήσουμε.  
Το σχέδιο δουλεύτηκε αριστοτεχνικά και πέτυχε. 
  
«Οκτώ χρόνια και 4 κυβερνήσεις χρειάστηκαν για να εξουθενώσουν τον Ελληνικό λαό»

Χρειάστηκαν μόλις οκτώ – εννιά χρόνια και τέσσερις κυβερνήσεις που με νόμους και πολυνομοσχέδια σαν το σημερινό, φρόντισαν να εξουθενώσουν πλήρως την ελληνική οικονομία και να πλήξουν τον παραγωγικό ιστό, χωρίς να διορθώσουν κανένα από τα προβλήματα που είχε. Απλά τον έβγαλαν νοκ άουτ. Και επιπλέον, παράπλευρα, δουλεύτηκε εξίσου μεθοδικά ένας σχεδιασμός εθνικής ταπείνωσης με διαρκή χτυπήματα στην παιδεία, την θρησκεία, την ιστορία, τον πολιτισμό, την παιδεία. Κάθε τι που μύριζε «Ελλάδα» και για το οποίο ήμασταν περήφανοι, έπρεπε να «θαμπώσει» και να «υποτιμηθεί». 
 Να λοιπόν που όλα αυτά, που επί χρόνια καλλιεργούνταν, μας έφεραν σήμερα, 13 Ιουνίου του 2018 σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι καθοριστικών εξελίξεων.
 Από τη μία πλευρά το νέο αλυσόδεμα με μέτρα λιτότητας και αβάσταχτη φορολογία στο… κατευόδιο προς τις αγορές και από την άλλη, μία συμφωνία με τα Σκόπια που καταφανέστατα βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα στην άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και επιδιώκει να ακυρώσει στοιχεία της ιστορικής ταυτότητας ενός έθνους.
Διπλό το χτύπημα λοιπόν και με μεγάλες και οδυνηρές συνέπειες, κατά την άποψή μου.

«Η Μακεδονία είναι μία και  είναι Ελληνική»

Σε ό,τι αφορά την κατ’ αρχήν συμφωνία των δύο Πρωθυπουργών για τα Σκόπια, το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι, αν και πιστεύω πως θα «τρέξει αρκετό νερό ακόμα στο αυλάκι», μέχρι την οριστικοποίηση ή την ακύρωσή της, αποτελεί ύβρη η προσέγγιση εθνικών θεμάτων με μονοσήμαντη ιδεολογική αναφορά και κόντρα στην ψυχή και την καρδιά ενός λαού. Και αυτή η ύβρις, ως γνωστόν θα αντιμετωπιστεί με τη Νέμεση. Και τη Νέμεση πιστεύω ότι θα την προκαλέσει  κυρίως ο λαός. Από εκεί και πέρα, μακάρι σε αυτή την αίθουσα να υπάρχουν ακόμα αρκετοί που να καταλαβαίνουν και να αισθάνονται, ώστε να δείξουν ότι μπορεί και η Βουλή να αντιδράσει και να αλλάξει τις εξελίξεις.

 Σε ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο δεν θα πω τίποτα διαφορετικό από αυτά που λέω χρόνια τώρα: Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο, η χώρα να βγει από το τέλμα της ύφεσης και του χρέους με το στράγγισμα της τσέπης των πολιτών, με το τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων. Αυτό που ζούμε – και ψηφίζεται επί 8 χρόνια από ελληνικές κυβερνήσεις – συνιστά οικονομική αυτοκτονία»!

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε: «Κλείνοντας θα επαναλάβω κάτι που το έχω ξαναπεί: Και μόνο το γεγονός πως υπήρξα και παραμένω ο μόνος που παραιτήθηκε από υπουργική θέση, αρνούμενος τις μνημονιακές απαιτήσεις, δείχνει πολλά. Δεν είναι εγωιστικό. Δεν το λέω για να περηφανευτώ, αλλά για καταδείξω ότι όσοι υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια  σε υπουργεία και κυβερνητικά αξιώματα, άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα έκαναν μετεκλογικά και ότι, τελικά, όλοι υπηρέτησαν ηθελημένα ή άθελά τους, ένα σχέδιο συρρίκνωσης της Ελλάδας.
 
Μόνο που στο τέλος, είμαι βέβαιος πως ο καθείς εξ ημών κρίνεται για αυτά που κάνει και για το εάν συμφωνούν με αυτά που λέει. Πρώτα από τη συνείδησή του και μετά από τον λαό.
Και εγώ, επειδή δεν θέλω απέναντί μου, ούτε τη συνείδηση, ούτε τον λαό θα ψηφίσω και πάλι αρνητικά στο πολυνομοσχέδιο. 
Ένα ακόμα «όχι». 
Γιατί εδώ μέσα είμαι εντολοδόχος των Ελλήνων και όχι του κ. Ρέκλινγκ».

Newsroom