Κυριακή - 21 Ιανουαρίου 2018

Ποια είναι η ορμόνη του έρωτα;

Ποια είναι η ορμόνη του έρωτα;

Δύο επιπτώσεις της «ορμόνης του έρωτα» έχουμε στον οργανισμό.

Λέγεται οξυτοκίνη αλλά είναι επίσης γνωστή και ως «ορμόνη του έρωτα» και έχει αρκετές και θετικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η συγκεκριμένη ορμόνη απελευθερώνεται στον υποθάλαμο κατά τη διάρκεια της σωματικής και σεξουαλικής επαφής, αλλά και κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Εκτός όμως από αυτά, η οξυτοκίνη είναι πως έχει και μερικές άλλες επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, αρκετά εντυπωσιακές.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Μειώνει τον φόβο

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι η οξυτοκίνη μειώνει τη λειτουργία του κέντρου φόβου του εγκεφάλου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό μπορεί να ανοίξει τον δρόμο, ώστε η οξυτοκίνη να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία αγχωδών διαταραχών στο άμεσο μέλλον.

Μας κάνει μεγαλύτερους... ψεύτες

Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που είχαν πάρει έξτρα δόση οξυτοκίνης μέσω ρινικού σπρέι, είχαν την τάση να μεγεθύνουν τα ψέμματα που έλεγαν σε ένα συγκεκριμένο τεστ, προκειμένου να πάρουν μεγαλύτερη... επιβράβευση.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας