Παρασκευή - 15 Δεκεμβρίου 2017

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να μείνετε νέοι!

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να μείνετε νέοι!

Λίγοι είναι εκείνοι που θα αρνηθούν ότι το σεξ είναι κάτι καλό. Αλλά όχι μόνο είναι καλό για τους προφανείς λόγοι, αλλά μπορεί επίσης να μας κρατήσει να αισθανόμαστε νεότεροι και πιο υγιείς.

Κάντε μία φορά σεξ την εβδομάδα και πιθανόν να καθυστερήσετε τα σημάδια του χρόνου! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια που βάζει στα μικροσκόπιο τα οφέλη του σεξ στον γυναικείο οργανισμό.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιστήμονες, η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει το μήκος των λεγόμενων «τελομερών», σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας. Μακρύτερα τελομερή σχετίζονται με πιο αργή γήρανση, αυξημένο προσδόκιμο ζωής και καλύτερη ποιότητα υγείας. Για τους ερευνητές, το τακτικό σεξ κάνει καλό στην υγεία των γυναικών καθώς μειώνει το στρες και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Η έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων έγινε σε δείγμα 129 γυναικών που είχαν μακροχρόνιες σχέσεις. Οι ερευνητές ανέλυσαν το αίμα των εθελοντριών και διαπίστωσαν ότι, οι εκπρόσωποι του «ωραίου φύλου» που έκαναν ερωτικά παιχνίδια μία φορά την εβδομάδα, είχαν μακρύτερα τελομερή.

Παλαιότερες μελέτες είχαν συνδέσει το μήκος των τελομερών με καθυστέρηση της γήρανσης και αυξημένο προσδόκιμο ζωής. Οι επιστήμονες, πάντως, έσπευσαν να επισημάνουν πως, τα οφέλη αυτά ισχύουν για τις γυναίκες και όχι για τους άνδρες.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας