Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018

ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ! "LET'S ΠΑΠ" ! Καν´το για σένα!

ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ! "LET'S ΠΑΠ" ! Καν´το για σένα!

Τρέξτε όλες (και όλοι, ως συμπαραστάτες...) για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας!

Στην εκδήλωση -αγώνα δρόμου που γίνεται την Κυριακή,1η Οκτωβρίου 2017 και τα  NTOKOUMENTA.GR θα είναι και χορηγοί επικοινωνίας, αλλά και θα λάβουν μέρος στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Η εκστρατεία έχει ως στόχο Κάθε γυναίκα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να ενημερωθεί, να προλάβει και να θεραπευτεί από τον Καρκίνο του τραχήλου της μήτρας(ΚΤΜ).

Γιατί φοβόμαστε τόσο τη ‘’νόσο των θηρίων με τα πολλά πλοκάμια’’, τον καρκίνο, όταν η ίδια Ιατρική φωνάζει καθημερινά συστήνοντάς μας ως μόνιμο αντίδοτο την Πρόληψη;

Η καλύτερη δυνατότητα για επιτυχή αντιμετώπιση του Καρκίνου του Τραχήλου της μήτρας(ΚΤΜ) , είναι η έγκαιρη διάγνωση". Η Ελληνική Ακαδημαϊκή Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου( HeCPA Group) υπό την ευγενική’ χορηγία της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρίας Aenorasis, ξεκινάει ένα πολύτιμο ταξίδι ενημέρωσης για την πρόληψη, και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μέσα από την εκστρατεία " LET'S ΠΑΠ" και την εφαρμογή "LET'S ΠΑΠ".

1η δράση του πολύτιμου αυτού ταξιδιού ενημέρωσης είναι το 9ο GREECE RACE FOR THE CURE , τη Κυριακή 1η Οκτώβρη στο Ζάππειο. Τρέχουμε και στηρίζουμε με την εκστρατεία LET'S ΠΑΠ τον αγώνα του καρκίνου του μαστού δίπλα στο Αλμα Ζωής!Μέσω της εφαρμογής "LET'S ΠΑΠ", κάθε σύγχρονη γυναίκα θα μπορεί να ενημερώνεται για την αξία της πρόληψης του ΚΤΜ μέσα από: μια ολοκληρη σειρά διαδραστικών μαθημάτων, το ημερολόγιο εφαρμογής στο οποίο θα μπορεί να καταγραφει τον κυκλο της μαζί με τα συμπτώματα που βιώνει λαμβάνοντας κάθε φορά υπενθυμίσεις καιπολυτιμες συμβουλες ασκησης και διατροφής οι οποίες κάθε φορά σχετίζονται με τον κύκλο της γυναίκας.

Στις 30 Σεπτέμβρη και 1η Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του applicationστο περίπτερο του Lets pap στο Ζάππειο, στα πλαίσια τηςοποίας θα δοθεί η δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, μέσω της εφαρμογής Letspap.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας (ΚΤΜ), ο οποιός οφειλεταιστον ιό των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων( HPV) είναι ο δεύτερος συχνότερος Παγκοσμίως καρκίνος των γυναικείων γενετικών οργάνων μετά από τον καρκίνο της ωοθήκης. Αποτελεί ένα από τασοβαρότερα προβλήματα υγείας σε όλο τον κόσμο, αφού κάθε χρόνο 500.000 γυναίκες προσβάλλονται από αυτόν, οι μισές από τις οποίες θα πεθάνουν.Αυτό συμβαίνει, όχι γιατί ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας δεν είναι ιάσιμος σε αρχικά στάδια, αλλά γιατί οι γυναίκες αγνοούν τη σημασία του ΤΕΣΤ ΠΑΠ και προσέρχονται στο γιατρό σε στάδια αρκετά προχωρημένα.

‘Με αυτή τη γνωστή σε όλους κυτταροδιαγνωστική μέθοδο έγκαιρης ανίχνευσης προκαρκινικών αλλοιώσεων του ΚΤΜ, ένας από τους σπουδαιότερους ιατρούς παγκοσμίως και ιδρυτής της ειδικότητας της Κυτταρολογίας στα μέσα του 20ου αιώνα, ο Γ. Παπανικολάου , κατάφερε να χαρίσει ζωή σε όλες τις γυναίκες του κόσμου ! Το THIN PREP ΠΑΠ ΤΕΣΤ είναι η διαδεδομένη πλέον μέθοδος "υγρής μορφής" (standard of care) πληθυσμικού ελέγχου παγκοσμίως για την Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το οποίο φέρει την έγκριση του Οργανισμού Τροφίμων καιΦαρμάκων των ΗΠΑ.Από την εισαγωγή του στις ΗΠΑ το 1996 έως σήμερα, μείωσε την εμφάνιση νέων περιστατικών καρκίνου τραχήλου μήτρας σχεδόν 30%.

Όλες οι γυναίκες πρέπει και οφείλουν για την υγεία τους να κάνουν ετήσιο έλεγχο με το ΤΕΣΤ ΠΑΠ! Οι επίσημες οδηγίες στις ΗΠΑ αναφέρουν πως κάθε γυναίκα πρέπει να ελέγχεται μετά το 21ο έτος της ηλικίας της με Παπ Τεστ και μετά τα 30ο έτος να κάνει το λεγόμενο co-testing, δηλαδή ΤΕΣΤ ΠΑΠ και HPV TEST συνδυαστικά με στόχο την ΠΡΟΛΗΨΗ του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας!

Με αφορμή τό μόνιμο αντίδωτο :τη πρόληψη απέναντι στη " Νόσο του θηρίου με τα πολλά πλοκάμια" ..Η Ελληνική Ακαδημαϊκή Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου( HeCPA Group) σε συνεργασία με την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρία Aenorasis.Φετος , μέσα απο μια ολόκληρη σειρά δράσεων ενημέρωσης, συστήνει επίσημα στις γυναίκες το ‘’χρυσό κλειδί’’ με το οποίο όλα αυτά τα χρόνια οι περισσότεροι γιατροί ανοίγουν την πόρτα ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας