Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018

«Κανένας συμβασιούχος δε θα χάσει τα δεδουλευμένα του»

«Κανένας συμβασιούχος δε θα χάσει τα δεδουλευμένα του»

Συνάντηση του γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών με συμβασιούχους.

Λύσεις υπέρ των εργαζομένων, λύσεις που δεν θα θίγουν τα δεδουλευμένα τους, λύσεις που θα αναδείξουν την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους με συμβάσεις, αναζητάει η ηγεσία από το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα κ. Πουλάκη, ο οποίος βρέθηκε στο Ρέθυμνο σήμερα το πρωί για την «Παρουσίαση της πρότασης αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου για τη τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Πουλάκης στο Σπίτι Πολιτισμού όπου πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με συμβασιούχους του δήμου στην υπηρεσία καθαριότητας οι οποίοι του εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την απόφαση που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες το Ελεγκτικό Συνέδριο, που ορίζει ως παράνομη την παραμονή των συμβασιούχων άσχετα με την τροπολογία που είχε κατατεθεί σχετικά με την παράταση των συμβάσεών τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Πουλάκης άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν σχέση με την εργασιακή τους ανασφάλεια παρά τις προσπάθειες που ο δήμαρχος Ρεθύμνου έχει κάνει έως σήμερα, ώστε να παραμείνουν οι σαράντα οχτώ συμβασιούχοι οι οποίοι είναι πλέον αντιμέτωποι με την ανεργία και ότι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες τους.

Ο γενικός γραμματέας δεσμεύτηκε ότι κανείς συμβασιούχος δεν θα χάσει τα δεδουλευμένα του και η πολιτική της κυβέρνησης έχει διαφανεί από τις διαρκείς παρατάσεις των συμβάσεών τους τα δύο τελευταία χρόνια.

Παρουσία και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ο κ. Πουλάκης επεσήμανε ότι αναμένεται η απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συμβουλίου, που θα καθορίσει και τα επόμενα σχέδια της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας