Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ!

ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ!

Δεν έγινε τυχαία η έφοδος στις 2 Οκτωβρίου....

Το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2017 η Αστυνομία έκανε την τελική της έφοδο και απελευθέρωσε αναίμακτα, αλλά και χωρίς να πληρωθεί ούτε ένα ευρώ τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος συμπλήρωνε 6 μήνες και 2 ημέρες εξαφάνισης.
Ακριβώς το ίδιο πρωϊνό είχαν προγραμματίσει να συνεδριάσουν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το οποίο διεξήγαγε επι τρία χρόνια (με σποραδικές συνεδριάσεις) την δίκη για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.
Οι δικαστές καταδίκασαν τρία άτομα σε ισόβια κάθειρξη και επίσης ποινές από 15 έως 23 χρόνια και άλλα 10 άτομα σε ποινές από 3 μέχρι 10 χρόνια εγκλσιεμού σε φυλακές.

Ανάμεσα στους καταδικασθέντες πρώτος ο "φασαριόζος" εντός και εκτός φυλακών Παναγιώτης Βλαστός που θεωρήθηκε απο τους δικαστές επικεφαλής του λεγόμενου "συνδικάτου του εγκλήματος".

Image result for απαγωγη παναγοπουλου

Ενας άλλος πόλος που κατα καιρούς κατηγορείται για διάφορες σοβαρές υποθέσεις, αλλά ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι απλά θύμα σκευωριών απο κυκλώματα εντός και εκτός φυλακών και εντός και εκτός Αστυνομίας καταδικάστηκε σε 3ετή φυλάκιση με εξαγορά, σαφή ένδειξη ότι οι δικαστές δεν θεώρησαν ότι έχει σοβαρή εμπλοκή στο συνδικάτο, παρά την εντελώς διαφορετική εικόνα που έδινε κατα καιρούς η Αστυνομία, αξιωματικοί της οποίας τον συνέδεαν κατά καιρούς, ακόμα και με το "πολιτικό έγκλημα", δηλαδή τρομοκρατικές οργανώσεις, κάτι βέβαια που υποστηρίχθηκε, χωρίς όμως αποδείξεις και για τον Βλαστό.

Κάνουμε ανεξάρτητο ρεπορτάζ για την υπόθεση αυτή, ώστε να τονιστεί η χρονική σύμπτωση της ταυτόχρονης με την Δικαιοσύνη δράσης της Αστυνομίας.

Image result for ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ

Αυτό ίσως έχει την δική του μεγάλη αξία αφού ήδη άρχισαν να υπάρχουν πληροφορίες ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη υπάρχουν και 1-2 άτομα που συνδέονται με την απαγωγή Παναγόπουλου.
Αν πράγματι συνδέονται τότε αποκτούν μεγαλύτερη σημασία και βασιμότητα οι πληροφορίες ότι η Αστυνομία κατάφερε με τρομερή μυστικότητα να αναλύσει και να συνδέσει απίστευτα μέτρα προστασίας που είχαν ληφθεί από τους δράστες και κράτησαν την απαγωγή Λεμπιδάκη 6 μήνες ανοιχτή.

Image result for ΑΠΑΓΩΓΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

Ακόμα μεγαλύτερη σημασία αποκτούν καθώς στην απαγωγή Παναγόπουλου έχει δηλωθεί με τον πιο επίσημο τρόπο ότι δεν έχουν συλληφθεί όχι μόνο όλοι όσοι έλαβαν μέρος, αλλά και πρόσωπα πολύ ισχυρότερα όσων έχουν συλληφθεί...
Μια άλλη διάσταση είναι ότι στην υπόθεση Παναγόπουλου υπήρξε πλήρης συσκότιση, ως προς τα λύτρα που καταβλήθηκαν και που βρέθηκαν.

Αυτό έχει μια σοβαρή εξήγηση, σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνονται γνωστά όσο το δυνατόν λιγότερα για να μην υπάρχουν μιμητές, αν αποκαλυφθεί ότι ούτε όλοι οι δράστες πιάνονται, ούτε όλα τα χρήματα βρίσκονται τελικά.

Image result for απαγωγή παναγόπουλου

Στην υπόθεση Λεμπιδάκη η Αστυνομία κατάφερε με πολλές μπλόφες να έχει υπό έλεγχο την υπόθεση και πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από την μεγάλη μπλόφα της 15ης Ιουνίου 2017 που έκανε η Αστυνομία είχε συγκεκριμένα πρόσωπα που συνδεόταν με την απαγωγή Παναγόπουλου στο στόχαστρο και τα παρακολουθούσε.

Διαπίστωσε στην πορεία των ερευνών ότι συγκεκριμένα πρόσωπα δεν χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κατα καιρούς χρησιμοποιούσαν τηλέφωνα κινητά για ένα τηλεφώνημα και τα πετούσαν.
Στην παρακολούθηση ένα μοιραίο για τους απαγωγείς λάθος έγινε στις γιορτές του 15Αυγουστου. Τότε συνεννοήθηκαν με φίλους άσχετους με την απαγωγή για "κοινό γλέντι σε χωριό μεταξύ Χανίων και Ρεθύμνου.

Image result for απαγωγή παναγόπουλου

Η Αστυνομία τους παρακολουθούσε και έστησε μπλόκο της τροχαίας για δήθεν τυχαίο έλεγχο στοιχείων, διπλώματος κλπ και μεταξύ των τροχονόμων υπήρχαν μέλη της ειδικής ομάδας που ερευνούσε προσεκτικά την απαγωγή.
Οι ελεγχόμενοι, οι οποίοι μετείχαν, όπως αποδείχθηκε στην απαγωγή όταν είδαν το μπλόκο της Τροχαίας αμέσως "πέταξαν" τα κινητά τηλέφωνα και στους αστυνομικούς δήλωσαν ότι δεν είχαν μαζί τους κινητά...

Τα υπόλοιπα ήταν ...εύκολα για την Αστυνομία, αφού μέσω των "πεταμένων" κινητών και των ονοματεπωνύμων βεβαιώθηκαν για την συμμετοχή τους στην ομάδα των απαγωγέων.
Οπως και στην υπόθεση Παναγόπουλου θεωρείται βέβαιο ότι μετείχαν δυο "επιπέδων" ομάδες στην απαγωγή Λεμπιδάκη.

Image result for ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ

Αυτοί που εκτελούσαν εντολές και "έπρεπε" να φαίνονται άξεστοι, σκληροί και απαίδευτοι, ώστε να προκαλέσουν τρόμο στην οικογένεια και εκείνοι που είχαν εξαιρετικές ικανότητες και "παίδευση", ώστε να αποφεύγουν τις αστυνομικές μπλόφες και τα μπλόκα στις παρακολουθήσεις.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν εξελίξεις πιο θεαματικές ...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας