Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018

Βίντεο με τις προσπάθειες αποκόλλησης του Blue Star Patmos

Βίντεο με τις προσπάθειες αποκόλλησης του Blue Star Patmos

Οι μηχανές του πλοίου παραμένουν άθικτες.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκόλλησης του πλοίου Blue Star Patmos, το οποίο προσάραξε στο λιμάνι της Ίου στις 30 Αυγούστου.

Το πλοίο έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα, κυρίως στη δεξαμενή έρματος, που είναι στεγανή, κάτι που δεν επηρεάζει την πλευστότητά του.

Όταν το πλοίο αποκολληθεί από την ξέρα, αναμένεται να υποβληθεί συνολικό σχέδιο αποκατάστασης της ζημιάς και ρυμούλκησης από ολλανδική εταιρεία ναυαγιαίρεσης, που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση.

Επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας αναμένεται να ζητήσουν για προληπτικούς λόγους την απάντληση των καυσίμων, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες εντοπισμού και σφράγισης των ρηγμάτων. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, το πλοίο αναμένεται να οδηγηθεί, με τη συνδρομή ρυμουλκών, στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή.

Οι μηχανές, όπως και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες, ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.

Δείτε το βίντεο:

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας