Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018

Χριστουγεννιάτικος ήλιος σε όλη τη χώρα

Χριστουγεννιάτικος ήλιος σε όλη τη χώρα

Κατά τόπους συννεφιά μόνο σε Κυκλάδες και Κρήτη - Στους 15 βαθμούς η θερμοκρασία το μεσημέρι - Εξασθενούν οι βοριάδες στο Αιγαίο.

Τα Χριστούγεννα, 25 Δεκεμβρίου 2017, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Εξαίρεση αποτελεί το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και η Κρήτη όπου οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις, κυρίως στη Κρήτη. Από το μεσημέρι όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν και σε αυτές τις περιοχές. Έως και το πρωί, αλλά και προς το βράδυ, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -5 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 0 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 12, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 6 έως 14, και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 15 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα γίνουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σταδιακά και προς το βράδυ θα δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα προς το ξημέρωμα αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το ξημέρωμα θα εξασθενήσουν και θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας