Πέμπτη - 18 Μαΐου 2017
Wednesday, 10 May 2017 14:15

Ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή. Συνελήφθη ένας ένοπλος εντός του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή. Συνελήφθη ένας ένοπλος εντός του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Ληστεία απο δυο ενόπλους στη χρηματαποστολή ανεφοδιασμού του ΑTΜ εντος της Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον Βοτανικό.Ο ένας συλληφθείς είναι αδερφός ενός μέλους των πυρήνων της φωτιάς.

Αίθουσα Σύνταξης

Αν και την υπόθεση για την ώρα χειρίζεται το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, εντούτοις για όλες τις εξελίξεις ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Το ιστορικό

Δύο άνδρες υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τα μέλη χρηματαποστολής και απέσπασαν το βαλιτσακι με χρήματα για τον ανεφοδιασμό του ΑΤΜ που βρίσκεται στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Ένας από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής ενεργοποίησε το «alarm πανικου» και πληρώματα της ομάδας ΔΙΑΣ, αφιχθησαν στο σημείο. Ύστερα από αναζητήσεις οι δύο ένοπλοι εντόπισαν να τρέχουν εντός του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Άμεσα ο Πρύτανης με σχετική άδεια επέτρεψε την είσοδο των Αστυνομικών και από καταδίωξη συνελήφθη ενας απο τους ένοπλους δράστες στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν οι κασετινες του ΑΤΜ με τα χρήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής ενω συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ένοπλου συνεργού του.

Νέα διάσταση φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση με τη ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής στη Γεωπονική με στόχο το κιβώτιο του ανεφοδιασμού του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στη σχολή.

Αδερφός μέλους των πυρήνων της φωτιάς

Κι αυτό γιατί ο 25χρονος που έχει συλληφθεί είναι αδερφός ενός εκ των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που έχει κακαδικαστεί για υπόθεση ληστείας.

Αν και την υπόθεση για την ώρα χειρίζεται το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, εντούτοις για όλες τις εξελίξεις ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία ότι στο χτύπημα το πρωί της Τετάρτης εμπλέκεται το αντάρτικό πόλης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αυτός ο λόγος που οι αστυνομικοί μιλούν ακόμα για ποινική υπόθεση.

Η παρουσία, όμως, ενός συγγενή μέλους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχει «άρωμα» αντάρτικού πόλεων στην υπόθεση.

Όσο για το δεύτερο ληστή παραμένει ακόμα ασύλληπτος καθώς παρά τις εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών που έζωσαν τη Γεωπονική Σχολή έχει καταφέρει να διαφύγει ακόμα της σύλληψης χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν βρίσκεται ακόμα στα κτήρια της σχολής ή έχει φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας