Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομου διαδικτυακού στοιχηματισμού στην Κέρκυρα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομου διαδικτυακού στοιχηματισμού στην Κέρκυρα

Τρεις Έλληνες, ηλικίας 36, 31 και 37 ετών αντίστοιχα, μέλη οργανωμένου δικτύου διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, συνελήφθησαν  στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος του 36χρονου ιδιοκτήτη καφετέριας, του 31χρονου υπαλλήλου και του 37χρονου συνεργού τους, για αδικήματα που αφορούν στη νομοθεσία: «για τα παίγνια, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς και την πρόληψη και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης».

Συγκεκριμένα, από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε πολύμηνη αστυνομική έρευνα κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι, στην καφετέρια στην πόλη της Κέρκυρας, λειτουργούσε παράλληλα, πρακτορείο παράνομου στοιχηματισμού προγνωστικών αθλητικών αγώνων, μη αδειοδοτημένου διαδικτυακού παρόχου.

Οι διαχειριστές του παράνομου πρακτορείου παρείχαν ελεγχόμενη πρόσβαση στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, σε «κλειστό πελατολόγειο», μέσω κωδικών που τους παρείχαν. Στην συνέχεια οι παίκτες αποκτούσαν την δυνατότητα χρήσης των εφαρμογών της ιστοσελίδας (ποντάρισμα), ανάλογα με τα χρηματικά ποσά που είχαν καταβάλει στον 36χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η κλειστή ομάδα παικτών αριθμούσε 69 μέλη, ενώ το ύψος των χρηματικών ποσών που διακινήθηκαν μέσω του συγκεκριμένου παράνομου πρακτορείου στην Κέρκυρα για το χρονικό διάστημα από 03.03.2017 έως και 13.05.2017 ανέρχεται στο ποσό των 25.000 ευρώ.

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και των ερευνών που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

- πέντε φορητοί υπολογιστές

- το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.805 ευρώ

- επτά κινητά τηλέφωνα και

- τρεις ηλεκτρονικές συσκευές τύπου tablet

Η έρευνα για τον προσδιορισμό του εύρους της παράνομης δραστηριότητας του συγκεκριμένου ιστοτόπου, βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς μέχρι στιγμής προκύπτει μεγάλος αριθμός δελτίων (άνω των 150.000) παράνομων στοιχημάτων, το τελευταίο δίμηνο περίπου.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας