Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018

Η ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ ΚΑΙ Η ΛΑΙΔΗ ΝΤΑΙΑΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ!...

Η ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ ΚΑΙ Η ΛΑΙΔΗ ΝΤΑΙΑΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ!...

Οι γυναίκες που με το θάνατό τους έδωσαν ζωή στο Παλάτι και το Λευκό Οίκο με παράπλευρη απώλεια τους ...Ωνάσηδες...

Στη δεκαετία του 1980 προσφιλής είδηση σε ελληνικές εφημερίδες ήταν ο τρόπος που αδειάζουν οι μεγαλουπόλεις της Ιταλίας (η πιο κοντινή μας...) τον Αύγουστο με τις μαζικές άδειες κυρίως στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες του Βορρά.

Γράφαμε για εκατομμύρια αδειούχους, βρίσκαμε και μερικούς ιταλούς στα Ιόνια, στην Εύβοια και κάναμε σύνθετα ρεπορτάζ καΙ για την τρομοκρατία των Ερυθρών Ταξιαρχιών, η οποία είχε οπαδούς στις μεγάλες ιταλικές βιομηχανίες.

Και βάζαμε ένα φωτογράφο να ακουμπάει την φωτογραφική μηχανή στο κέντρο της ασφάλτου στην Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σταδίο υ να δείχνει (όταν ήταν κλειστό το φανάρι) απόλυτη ερημιά και πρωτοσέλιδα η λεζάντα:

"Ερημος Σαχάρα η Αθήνα".

Δεν υπήρχε διαδίκτυο,οι εφημερίδες συγκεκριμένες και ελεγχόμενες από τα κυβερνητικά Κόμματα ουσιαστικά και η κρατική τηλεόραση στον (κυβερνητικό)κόσμο της.
Ο Ιταλός δημοσιογράφος-συγγραφέας Ουμπέρτο Εκο τον Αυγουστο του 1990 είχε πάει διακοπές στα νησιά Φίτζι στη μέση του Ειρηνικού.
Οταν επέστρεψε έστειλε ένα άρθρο -επιστολή στο γνωστό ιταλικό περιοδικό ΕΣΠΡΕΣΣΟ και μεταξύ άλλων ανέφερε τη φράση "Τον Αυγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις".
Αφορμή ο πόλεμος του Κόλπου και πως έμαθε γιαυτόν στα νησιά που βρισκόταν διακοπές σε σχέση με τις μεταδόσεις από τα μεγάλα ΜΜΕ εκτός των νησιών.

Image result for Ουμπέρτο Εκο

Η φράση αποτέλεσε μέχρι και θέμα για διαγηωνίσματα,για επιστημονικές εργασίες κλπ.
Ο διάσημος Ιταλός καθηγητής,δημοσιογράφος συγγραφέας δεν εννοούσε ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις, αλλά ότι το κοινό(οι πολίτες ,δέκτες των ειδήσεων) τον Αυγουστο λόγω της χαλαρότητας και των διακοπών δεν είναι δεκτικό ,μαθαίνει πολύ λιγότερα,προβληματίζεται και ερευνά λιγότερο και κατανοεί ακόμα λιγότερα.
Ο Εκο (1930-2014),έντονα πολιτικοποιημένος στα ΜΜΕ πίστευε στις εξουσιαστικές συνωμοσίες, οι οποίες καθορίζουν την ιστορία με το δικό τους τρόπο.
Το περίφημο βιβλίο του "Το όνομα του Ρόδου" (πουλήθηκε σε πάνω απο ...10 εκατομ αντίτυπα),άλλωστε είναι η επιτομή της συνωμοσίας και μάλιστα σε ένα χώρο "ανύποπτο",τον εκκλησιαστικό.
Περί των πιστεύω του γύρω από τις συνωμοσίες είχε ερωτηθεί με αφορμή την έκδοση βιβλίου του και απάντησε ως εξής:

ΒΗΜΑ 2011

- Πιστεύετε ότι οι συνωμοσίες ορίζουν την Ιστορία; Κι αν αυτό ίσχυε τον 19ο αιώνα,τι ισχύει σήμερα;
«Είμαι εναντίον της παράνοιας των συνωμοσιών (δείτε το Εκκρεμές του Φουκό ). Δεν λέω πως δεν υφίστανται συνωμοσίες αλλά πως όταν επιτυγχάνουν τότε δημοσιοποιούνται και το ίδιο συμβαίνει όταν αποτυγχάνουν. Η δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα ήταν αποτέλεσμα συνωμοσίας, αυτό είναι βέβαιο, αλλά το σχέδιο αποκαλύφθηκε όταν δολοφονήθηκε ο Καίσαρας. Ο Κατιλίνας εξύφανε μια συνωμοσία, όμως αυτή αποκαλύφθηκε όταν την κατήγγειλε ο Κικέρων. Η συνωμοσιολογική παράνοια δεν συνίσταται στην πεποίθηση ότι υπήρξε μια και μόνη συνωμοσία αλλά ότι όλος ο ρους της Ιστορίας κυριαρχείται από μια μυστηριώδη και συνεχή παγκόσμια συνωμοσία. Γι΄ αυτό και είναι μια μορφή παράνοιας».

Τα σκαλίζουμε αυτά με αφορμή τους θανάτους δυο γυναικών που μένουν σχεδόν ως θρύλοι στην Ιστορία.

Image result for ΛΑΙΔΗΝΤΙ

Image result for ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ


Και οι δυο έχασαν τη ζωή τους τον Αυγουστο. Και για τις δυο τα σενάρια συνωμοσίας-δολοφονίας τους είναι κάτι παραπάνω από βάσιμα και υποστηρίζονται ανοιχτά.

Στις 5 Αυγούστου 1962 βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιό της η θρυλική Μέριλιν Μονρόε ,στο Λος Αντζελες.


Λιγες ημέρες νωρίτερα είχε τραγουδήσει στον "απόλυτο" πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Τζών Κέννεντι το τραγούδι των γενεθλίων του, αναγκάζοντας την Τζάκι να προσποιηθεί ότι "εχει δουλειές με τα παιδιά" σε άλλη Πολιτεία.
Ηταν η "επισημοποίηση" του δεσμού της Μέριλιν με τον Πρόεδρο, καθώς ήταν βούκινο σε όλο τον κόσμο ανεπίσημα.

Η Μέριλιν, αμόρφωτη, κόρη μιας γυναίκας που είχε κλειστεί στο ψυχιατρείο ,παντρεμένη από τα 16 της 3-4 φορές και με αμέτρητους δεσμούς συνήψε δεσμό και με τον πρόεδρο Κένεντι και με τον αδελφό του Ρόμπερτ Κένεντι. Λέγεται ότι της πούλησε έρωτα και την παγίδευσε ο αδελφός της γυναίκας του Ρόμπερτ Κένεντι... Ο ηθοποιός Πήτερ Λοφορντ
Η οικογένεια Κένεντι είχε προκαλέσει πολύ το βαθύ αμερικανικό κράτος και τον σκληρό πυρήνα της CIA με τις επιλογές που έκανε ο πρόεδρος Τζών και τις υλοποιούσε με τη συνεργασία του αδελφό του Ρόμπερτ Κένεντι.

Η Μέριλιν ήταν μια καλή αφορμή για να τους εξευτελίσουν καθώς ήταν τα πάντα υπό παρακολούθηση και στο σπίτι της Μέριλιν οι κοριοί ήταν σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο και κατέγραφαν τα πάντα.
Τα αδέλφια Κένεντι είχαν έναν μπελά μαζί της καθώς η δημοσιοποίηση θα τους στερούσε το βασικό τους όπλο. Την αγάπη του κοινωνικού συνόλου.

Βρέθηκε νεκρή και ο θάνατός της αποδόθηκε σε υπερβολική χρήση βαρβιτουρικών.
Βιβλία και δημοσιογραφικές έρευνες που υποστήριξε ο ηλικιωμένος πρώην συζυγός της και υποστηρικτής της ως το τέλος Τζό Ντι Μάτζιο αποδίδουν τον θάνατο σε σκηνοθετημένη δολοφονία,αφού ως τότε δεν είχε δώσει αφορμές.
Μάλιστα "αυτοκτόνησε" 3 ημέρες πριν ξαναπαντρευτεί τον Ντι Μάτζιο,ο οποίος θα στήριζε αποκαλύψεις γιατους έρωτές της με τα "απόλυτα αδέλφια" του Λευκού Οίκου...

Σκότωσαν οι Κένεντι τη Μέριλιν;


Λος Αντζελες, 4 Αυγούστου 1962. Από το πρωί το τηλέφωνο στο νούμερο 12305 της Fifth Helena Drive είναι συνεχώς απασχολημένο.

Η Μέριλιν Μονρόε μιλάει με τη Λουίζ ΝτιΜάτζιο, αδελφή του αγαπημένου της Τζο, τον οποίο ετοιμάζεται να ξαναπαντρευτεί. Συζητούν για τη γαμήλια τελετή, στις 8 Αυγούστου, αλλά και για πράγματα που η μέλλουσα κουνιάδα δεν γνωρίζει και που «σύντομα θα μάθει». Λίγο αργότερα, σε μια συζήτηση με τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, το ύφος της σεξοβόμβας είναι αρκετά διαφορετικό: τον προειδοποιεί ότι, αν δεν ξεκαθαρίσει την αλήθεια για τη σχέση τους, θα μιλήσει στους δημοσιογράφους. Και σίγουρα δεν θα μείνουν αδιάφοροι απέναντι στα γαργαλιστικά μυστικά που έχει να τους διηγηθεί για την πιο σημαντική οικογένεια της Αμερικής.

Ο RFK δεν αργεί να καταφθάσει στο σπίτι της λατρεμένης ξανθιάς του Χόλιγουντ. Μαζί του είναι ο κουνιάδος του, ο ηθοποιός Πίτερ Λόφορντ. Η Μέριλιν συγχύζεται. Γύρω στις επτά το απόγευμα φθάνει και ο ψυχίατρός της δρ Ραλφ Γκρίνσον για να της καλμάρει τα νεύρα. Οταν στις 19.30 ο γιατρός έχει πια φύγει, η ντίβα κρατάει και πάλι το ακουστικό του τηλεφώνου. Στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο Τζο ΝτιΜάτζιο τζούνιορ. Πιο ήρεμη τώρα, μιλάει ξανά με ενθουσιασμό για τον γάμο της με τον θρύλο του μπέιζμπολ.

 Έπειτα από μια μέρα γεμάτη εντάσεις, γύρω στις 21.30, η σταρ αποφασίζει να χαλαρώσει. Παίρνει μερικά από τα ηρεμιστικά που της έχει συστήσει ο γιατρός. Η ώρα είναι 22.00 και ο Μπόμπι Κένεντι επιστρέφει στο διαμέρισμα. Τον συνοδεύουν δύο ακόμη άνδρες – ο ένας κρατάει ιατρική τσάντα. Η Μέριλιν βρίσκεται στον ξενώνα με την γκουβερνάντα Γιούνις Μάρεϊ, την οποία έχει απολύσει. Η οικονόμος που δεν έχει φύγει ακόμη από το σπίτι φέρνει ένα κλύσμα, μια μέθοδο στην οποία η σταρ καταφεύγει για να διατηρείται κομψή. Αυτό το κλύσμα όμως δεν είναι αθώο. Περιέχει δηλητήριο και δεν θα αργήσει να δράσει. Στις 22.45 ο ατζέντης της δέχεται ένα τηλεφώνημα: η Μέριλιν Μονρόε είναι νεκρή. Δεν αυτοκτόνησε, αλλά σύμφωνα με ειδικούς που έχουν εντρυφήσει στη ζωή της, ο Κένεντι και οι μυστικές υπηρεσίες είχαν συνεργαστεί με την οικονόμο και είχαν σκοπό με τη δολοφονία της να καλύψουν τα μυστικά του κράτους.