Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018

Κάθειρξη 20 ετών στον Βαγγέλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της Φαίης

Κάθειρξη 20 ετών στον Βαγγέλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της Φαίης

Του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας.

«Έσπασαν» τα ισόβια για τον Βαγγέλη Στεφανάκη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συντρόφου του Φαίης Μπλάχα, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια στη Νέα Μάκρη.

Το δικαστήριο, ομόφωνα, αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας μετά την πράξη καθώς δέχτηκε πως «προσπάθησε να άρει το αποτέλεσμα της πράξης του», πηγαίνοντας την 23χρονη στο νοσοκομείο αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό της.

Οι δικαστές επέβαλαν στον Βαγγέλη Στεφανάκη κάθειρξη 20 ετών -πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια - και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια.

Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η αδελφή της 23χρονης, Μαριαλένα Μπλάχα η οποία κρίθηκε ενοχή για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδορκία. Οι δικαστές, ομόφωνα, αναγνώρισαν στην κατηγορούμενη, η οποία επέλεξε να μην εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου και να εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο της, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας, νωρίτερα, ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας