Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018

Μ. Γιαννάκος:«Ουσιαστικά σήμερα το βιβλιάριο υγείας παίζει διακοσμητικό ρόλο»

Μ. Γιαννάκος:«Ουσιαστικά σήμερα το βιβλιάριο υγείας παίζει διακοσμητικό ρόλο»

«Είναι μεγάλη ντροπή να πάει να μπει ένας ασθενής στο νοσοκομείο για εισαγωγή και να έχει μαζί του την κουβέρτα, το σεντόνι, και πολλές φορές για να χειρουργηθεί θα πρέπει να φέρει τα χειρουργικά υλικά μαζί του».

Οι καταστάσεις είναι τροτοκοσμικές πια» τονίζει στον Alpha 96,5 & Alpha 989 ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
«Πολλές φορές οι ίδιες οι εκκλησίες βγάζουν παγκάρι στη λειτουργία προκειμένου να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας για να αγοράσουν υγειονομικό υλικό» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος και παράλληλα υπογραμμίζει ότι «με φιλανθρωπία δε λύθηκε η υγεία».

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, σε πολλά Κέντρα Υγείας, όπως στην Ορεστιάδα και στην Πρέβεζα, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να συγκεντρώσουν μόνοι τους τα χρήματα προκειμένου να πλύνουν τα σεντόνια και να αγοράσουν τα πολύ βασικά υλικά. «Οι άνθρωποι παρότι πληρώνουν πάρα πολύ καιρό ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να πληρώνουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη στον ιδιωτικό τομέα. Ουσιαστικά σήμερα το βιβλιάριο υγείας παίζει διακοσμητικό ρόλο» συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Τα Κέντρα υγείας τα οποία είναι σε δυσπρόσιτες πολλές φορές περιοχές, οι οποίες είναι αποκλεισμένες από την κακοκαιρία, δυστυχώς, είναι σαν τις τράπεζες. Κλείνουν το μεσημέρι επειδή δεν υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» δηλώνει ο κ.Γιαννάκος και ακολούθως σημειώνει ότι, ενώ υπάρχουν ακριβά μηχανήματα, δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να γίνουν οι εξετάσεις.

Κλείνοντας, ο κ. Γιαννάκος επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ωραιοποιεί την κατάσταση στη δημόσια υγεία για να μην έχει πολιτικό κόστος». Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι δαπάνες πρέπει να συγκλίνουν με τον μέσο όρο της ΕΕ διότι εδώ κινδυνεύουν οι ασθενείς».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας