Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018

Ο Αμίρ, ο διευθυντής και η ταμπέλα

Ο Αμίρ, ο διευθυντής και η ταμπέλα

Μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και γράφονται.

Πολύ μελάνι χύθηκε και πολλά πληκτρολόγια πήραν φωτιά όσον αφορά το θέμα με τον μικρό Αμίρ και την κλήρωση για τη σημαία.

Από άνθρωπο ο οποίος πηγαίνει το παιδί του στο συγκεκριμένο σχολείο μου είπε τα εξής:

«Όλα αυτά που γράφτηκαν για τον Αμίρ και την κλήρωση της σημαίας δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια.
Η κλήρωση για τη σημαία έγινε περίπου 20 μέρες πρίν από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Από την κλήρωση βγήκε ο μικρός Αμίρ για να κρατήσει τη σημαία. Ρωτήθηκε η μητέρα του αν θέλει ο γιός της να κρατήσει τη σημαία που έχει και σταυρό, εκείνη απάντησε όχι.

Έτσι ξανάγινε κλήρωση και από την κληρωτίδα βγήκε ένα άλλο παιδί Αλβανικής καταγωγής. Όλα μέλι γάλα μέχρι στιγμής.

Ο διευθυντής του σχολείου, που παρεμπίπτοντος έχει βοηθήσει πολλά παιδάκια στο συγκεκριμένο σχολείο, έκρινε ότι αφού κληρώθηκε ο Αμιρ, αλλά δεν δέχτηκε η μητέρα του να κρατήσει τη σημαία, θεώρησε ως δίκαιη λύση ο μικρός να κρατήσει την ταμπέλα του σχολείου.

Το είπε στη μητέρα του και εκείνη συμφώνησε γεμάτη χαρά».

Να σημειωθεί πως ο πατέρας της οικογένειας, διαμένει στην Γερμανία, και η οικογένεια του θέλει να φτάσει εκεί, με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα! Η Γερμανία όμως έχει πάψει να δέχεται άλλους μετανάστες. Έτσι το πρόβλημα έχει γίνει δυσεπίλυτο.

Ερχόμαστε στην ημέρα της παρέλασης.

«Είκοσι λεπτά πρίν αρχίσει η παρέλαση και ενώ η μητέρα του Αμίρ γράφει με το κινητό το γιό της ο οποίος κρατα τη ταμπέλα του σχολείου με περηφάνια, εμφανίζεται ο αδερφός της μητέρας του Αμίρ και απαιτεί από τον γυμναστή του σχολείου να κρατήσει ο ανιψιός του τη σημαία.

Ο γυμναστής του είπε «ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί εδώ και 20 μέρες που έγινε η κλήρωση εσείς αρνηθήκατε, με συνέπεια να ξαναγίνει κλήρωση και τη σημαία να την κρατήσει ένα άλλο παιδί το οποίο βγήκε από την κλήρωση».

Τότε ο θείος του Αμίρ άρχισε να κάνει φασαρία και να φωνάζει ότι εμείς κληρωθήκαμε και εμείς θα πάρουμε τη σημαία.

Αυτός που την πλήρωσε ήταν ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος δεν φταίει και σε τίποτα εφόσον υπήρξε άρνηση από τη μητέρα του Αμίρ να σηκώσει τη σημαία».
«Αυτά είναι τα γεγονότα όπως τα έζησα», μου είπε ένας μπαμπάς που το παιδί του πηγαίνει στο ίδιο σχολείο με τον Αμίρ.

Ερωτηματικά παραμένουν στο γιατί ο θείος του μικρού έκανε φασαρία 20 λεπτά πρίν την παρέλαση…
Ερωτηματικά επίσης έχουμε αν όλο αυτό σκηνοθετήθηκε και από ποιους.

Μπορεί μια χώρα να στιγματίζεται ως ρατσιστική, τη στιγμή που οι κάτοικοί της υπερβάλλουν εαυτό με τη φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων;

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας