Κυριακή - 18 Φεβρουαρίου 2018

Οι αιτίες και το κόστος των δασικών πυρκαγιών στην Ευρώπη

Οι αιτίες και το κόστος των δασικών πυρκαγιών στην Ευρώπη

Ένας απολογισμός για τις ζημίες και τις αιτίες που αφήνουν πίσω τους οι πυρκαγιές όλα αυτά τα χρόνια στην Ε.Ε., ο οποιος ειναι πραγματικα τραγικος.

Ο μέσος όρος των δασικών εκτάσεων που καίγονται ετησίως στην Ευρώπη ανέρχεται στα 5.000.000 στρέμματα, εκ των οποίων το 85% βρίσκεται στην περιοχή της Μεσογείου.

Οι πυρκαγιές που αναφέρονται κάθε χρόνο στην Ε.Ε. φτάνουν περίπου τις 65.000. Από το 1980 μέχρι σήμερα εχουν καεί τουλάχιστον 160 εκατομμύρια στρέμματα, τα οποία έφτασαν σε κόστος ζημιών, αλλά και κατάσβεσης περίπου στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι αιτίες, για τις οποίες κάθε χρόνο παλεύουμε με την πύρινη λαίλαπα εκτιμάται πως ειναι σε γενικες γραμμες οι εξης: Επέκταση των κατοικιών σε βαρος των δασών, αύξηση των φορτίων καυσίμων, υψηλός αριθμός αναφλέξεων πυρκαγιάς και τέλος η κλιματική αλλαγή.

Πάντως τα παραπάνω δεν νομίζω να ισχύουν στο 100% για την Ελλάδα, γιατί 90 πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο, συγγνώμη, αλλά δεν το λες κλιματική αλλαγή, το λες έγκλημα και εμπρησμό. Αν πάντως όλο αυτό που έγινε και φέτος ηταν οργανωμένο σχέδιο ώστε να πέσει η κυβέρνηση, τότε θα... διαβολοστειλω τους εμπρηστές και όσους τους καλύπτουν, εντός και εκτός, γιατί όλες αυτές οι καταστροφές πρώτα πληγώνουν την χώρα μας και την οικονομία της και μετά όποια κυβέρνηση είναι πάνω.Οι "εκτός" αυτό έχουν, προφανώς, ως στόχο. Οι "εντός", άρα, είναι κάτι σαν τον Εφιάλτη των Θερμοπυλών...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας