Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ...

ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ...

Ο 60χρονος καθηγητής μουσικής ασελγούσε σε παιδάκια 9 ως 11 χρονών. Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του με εισαγγελική παραγγελία.

Δέν πρόλαβε να σβήσει το μελάνι, που λένε (περίπτωση Λαλαούνη σε διπλανό θέμα), νάσου και μας βγήκε κι άλλος, καθηγητής αυτή τη φορά και τί σύμπτωση... κι αυτός από τα Β. προάστια. Ο καταξιωμένος μουσικός και πρώτο φλάουτο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο 60χρόνος Παναγιώτης Δράκος καθηγητής μουσικής, όχι μόνο ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες του ωδείου αλλά διατηρούσε και σε αρχείο φωτογραφιών τις πράξεις του.

Ολοένα και συχνότερα ακούμε, βλέπουμε, και διαβάζουμε για τέρατα που ασελγούν σε ανήλικα ικανοποιώντας τις πιο άρρωστες ορέξεις τους. Άτομα, όπως θα λέγαμε "υπεράνω υποψίας και γνωστοί στους κύκλους" συχνά - πυκνά τώρα τελευταία, βλέπουν τα φώτα τις δημοσιότητας...πρωταγωνιστές σε αστυνομικά θρίλερ στο ρόλο του κακού που στο τέλος πιάνεται στη φάκα...

Ο ρόλος της Ελληνικής αστυνομίας αλλά και των δικαστών πρέπει να ανέβει ένα κλίκ παραπάνω, πρέπει οπωσδήποτε να τινάξουν το φόβο που έχουν όταν βρίσκονται απέναντι σε αναγνωρίσιμους, παλιότερα είχαν πιο πολύ και υπάρχουν κραυγαλέες υποθέσεις ανθρώπων που ήταν των "τεχνών και των γραμμάτων" που αθωώθηκαν με σκανδαλώδης δικαστικές αποφάσεις, ενω έπρεπε να σαπίζουν στη φυλακή. Όλοι είναι ισοι απέναντι στο νόμο.

Τα στοιχεία του καθηγητή μουσικής που ασελγούσε σε μαθήτριες του στο ωδείο όπου εργαζόταν ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Πρόκειται για τον Δράκο Παναγιώτη του Γεωργίου, που γεννήθηκε στις 26-5-1957 στην Αθήνα.

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία, με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και καλεί όποιους πολίτες έχουν κάποια καταγγελία ή πληροφορία για τον συλληφθέντα να επικοινωνήσουν με τις αρχές, στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Προφυλακιστέος ο 60χρονος

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε, μετά την απολογία του, ο 60χρονος, ο οποίος είναι γνωστός φλαουτίστας με διεθνή καριέρα και έχει εμφανιστεί τόσο με την Εθνική Λυρική Σκηνή όσο και με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Ο 60χρονος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Το ιστορικό της σύλληψης του παιδόφιλου καθηγητή

Ο συλληφθείς, που είναι χωρισμένος και πατέρας δύο παιδιών, ασέλγησε, σύμφωνα με την αστυνομία, σε δύο κορίτσια, 9 και 11 ετών, ενώ διερευνάται και ανάλογο περιστατικό σε βάρος ακόμη μιας 9χρονης. Ο δράστης την ώρα που ασελγούσε στις μικρές μαθήτριές του, φωτογράφιζε τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Η αποτρόπαια δράση του 60χρονου αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς ενός εκ των κοριτσιών, ηλικίας 9 ετών, τον κατήγγειλαν στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων τον περασμένο Ιούλιο. Έπειτα από την εξέταση του ψηφιακού αρχείου που βρέθηκε στον υπολογιστή του κατηγορούμενου, διαπιστώθηκε πως ο 60χρονος είχε ασελγήσει και σε βάρος δύο ακόμη κοριτσιών, ηλικίας 9 και 11 ετών.

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος είναι ιδιαίτερα γνωστός στο χώρο του καθώς είναι φλαουτίστας που έχει εμφανιστεί τόσο με την Εθνική Λυρική Σκηνή και με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Τα στοιχεία και η φωτογραφία του 60χρόνου δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του παιδόφιλου, καθώς και σε σωματική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δύο πιστόλια, δίκαννο με κομμένη την κάννη και το κοντάκι, κάννη, κλείστρο, έξι μαχαίρια και δύο πτυσσόμενες ράβδοι, 549 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου, καθώς και δύο ψηφιακοί δίαυλοι.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της αποπλάνησης παιδιού, που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, από πρόσωπο που παρέδιδε μαθήματα σε ανήλικη, της πορνογραφίας ανηλίκων από δράστη που χρησιμοποίησε ανήλικο που δεν συμπλήρωσε το δέκατο πέμπτο έτος κατ' εξακολούθηση.

Ο Παναγιώτης Δράκος σπούδασε φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών. Από το 1982 έως το 1992 ήταν Πρώτο φλάουτο στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πρώτο φλάουτο επίσης έως το 1992 και στην Ορχήστρα των Χρωμάτων από το 1989 που ιδρύθηκε.

Από το 1992 είναι Πρώτο φλάουτο στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Είναι μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος» και του ντουέτου «Δίφωνον».

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κ.Ο.Α., την Κ.Ο.Θ., την Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα ορχήστρα των φίλων της Μουσικής, καθώς και με άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές ορχήστρες και συγκροτήματα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 5η Μαρτίου 2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, της διευκόλυνσης διερεύνησης της επίδοσής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων, της ευχερέστερης ικανοποίησης της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας