Τετάρτη - 17 Ιανουαρίου 2018

Παυλόπουλος: Εθνικό χρέος η έμπρακτη στήριξη στα παιδιά που πεινούν

Παυλόπουλος: Εθνικό χρέος η έμπρακτη στήριξη στα παιδιά που πεινούν

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Ραδιομαραθώνιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Όσο οι επιπτώσεις της βαθιάς κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας γίνονται πιο ορατές, τόσο περισσότερο φαίνεται ότι τα μεγαλύτερα θύματά της, είναι τα παιδιά, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του στον Ραδιομαραθώνιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, που αφιερώθηκε «Σε κάθε παιδί που πεινάει-Δίπλα μας ή και μακριά μας» σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «το πιο επώδυνο συνίσταται στο ότι δεν είναι μόνον η φτώχεια και η πείνα που γίνονται πραγματικός εφιάλτης για πολλά παιδιά. Είναι, επιπλέον, η αγωνία και η μελαγχολία που στερούν από αυτά τα παιδιά το σημαντικότερο όπλο για την κατάλληλη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους σε αυτή την τρυφερή ηλικία: Δηλαδή την αισιοδοξία».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «μπροστά σε αυτό το εθνικό δράμα ουδείς δικαιούται να παραμένει απαθής. Ούτε καν αρκεί η απλή έκφραση συμπάθειας και συμπόνοιας. Καθένας οφείλει ν' αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να το κάνει εμπράκτως. Πρόκειται για πραγματικό εθνικό χρέος».

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη, επίσης, τη UNICEF για την τεκμηριωμένη Έκθεση «Η κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2017 - Τα παιδιά της κρίσης», καθώς και την Ελληνική Ραδιοφωνία, η οποία μαζί με δεκάδες ραδιοσταθμούς σε όλη τη χώρα διοργανώνει και φέτος αυτόν τον Ραδιομαραθώνιο, αφιερωμένο «σε κάθε παιδί που πεινάει -δίπλα μας ή και μακριά μας». Ο Πρόεδρος κατέληξε επισημαίνοντας την ευαισθησία της Ελληνίδας και του Έλληνα, καθώς και το γεγονός ότι η αλληλεγγύη είναι βασικό στοιχείο του εθνικού μας ψυχισμού, και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ανταπόκριση, και μάλιστα έμπρακτη, θα είναι καθολική.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας