Κυριακή - 21 Ιανουαρίου 2018

Πώς έφτασε η Ασφάλεια στην εξάρθρωση της νέας «εταιρείας δολοφόνων»

Πώς έφτασε η Ασφάλεια στην εξάρθρωση της νέας «εταιρείας δολοφόνων»

Μνήμες από την περιβόητη «εταιρεία δολοφόνων» των Χρήστου Παπαδόπουλου και Νικόλαου Πέππα, που σημάδεψε τα αστυνομικά χρονικά τη δεκαετία του ’80, ξυπνά μία ανάλογη υπόθεση που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής.

Σε συμβόλαιο θανάτου οφείλεται το διπλό άγριο έγκλημα, στις αρχές Φεβρουαρίου 2017, στο Περιστέρι που πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ από τους δράστες στο σπίτι τους.

Αυτό φαίνεται να προκύπτει από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής που εντόπισε κύκλωμα Ελλήνων και αλλοδαπών ποινικών που προχωρούσε στην οργάνωση εγκληματικών ενεργειών, όπως εκβιάσεις, ληστείες κλπ.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται κατά την έρευνα της υπόθεσης δολοφονίας ζεύγους στο Περιστέρι στις αρχές Φεβρουαρίου. Οι δράστες του στυγερού εγκλήματος είχαν μπει στο διαμέρισμα της οικογένειας –αλβανικής καταγωγής- περί τις 02:00 τα ξημερώματα. Είχαν πυροβολήσει το ζευγάρι, με τη γυναίκα να πεθαίνει αμέσως, ενώ ο σύζυγός της έχασε τη μάχη για τη ζωή λίγες ημέρες αργότερα.

Από τη συστηματική έρευνα της Ασφάλειας Αττικής η άκρη του νήματος βρέθηκε και πρόκειται για ομάδα σκληρών κακοποιών, που είχε συστήσει «εταιρεία δολοφόνων» αναλαμβάνοντας συμβόλαια θανάτου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες ανέλαβαν να δολοφονήσουν τον άτυχο άνδρα καθώς είχε οικονομικές διαφορές με σπείρα διακίνησης ναρκωτικών. Η ίδια σπείρα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., εμπλέκεται σε εκβιασμούς, ληστείες αλλά και εκτελέσεις ανθρώπων της νύχτας.

Οι συλληφθέντες κακοποιοί, Έλληνες και αλλοδαποί έχουν ομολογήσει δύο περιπτώσεις ενώ εξετάζονται και άλλες ύποπτες δολοφονίες. Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι για την εξάρθρωση της συμμορίας η ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποίησε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους για τη συλλογή στοιχείων και το «δέσιμο» της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι ο τρόπος εισβολής και τα κίνητρα των δραστών του διπλού φόνου στο Περιστέρι ήταν τα μεγάλα ζητούμενα της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ, αφού δεν είχαν βρεθεί ορατά, τουλάχιστον, ίχνη παραβίασης στην κατοικία ενώ οι μαρτυρίες των δύο παιδιών του ζευγαριού δεν αποσαφήνιζαν κρίσιμα σημεία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη υπάρξει ομολογίες φυσικών και ηθικών αυτουργών του εγκλήματος στο Περιστέρι. Ακόμη εξετάζεται η εμπλοκή του ίδιου κυκλώματος σε 3-4 δολοφονίες πιθανόν λόγω οικονομικών διαφορών ή για διακίνηση ναρκωτικών.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας