Σάββατο - 17 Φεβρουαρίου 2018

Στο δικαστήριο της E.E. οι ατομικές συμβάσεις στα νοσοκομεία

Στο δικαστήριο της E.E. οι ατομικές συμβάσεις στα νοσοκομεία

Το ΣτΕ πέρυσι είχε «μπλοκάρει» τις συμβάσεις, με την κυβέρνηση να αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο.

Τις απαντήσεις του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα προδικαστικά ερωτήματα που έθεσαν θα αναμένουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να αποφανθούν για το ανοιχτό θέμα των ατομικών συμβάσεων στα νοσοκομεία.

Αυτό που απασχολεί τους δικαστές του ΣτΕ είναι η συμβατότητα του νέου νόμου (4430/2016) με το Ευρωπαικό δίκαιο, αλλά και το εάν οι συμβάσεις αυτές εμπίπτουν στην έννοια της «απασχόλησης που προβλέπεται ως επιτρεπόμενη παρέκκλιση από κοινοτική οδηγία για τις δημόσιες προμήθειες. Μπορούν δηλαδή οι δημόσιες αρχές να συνάπτουν συμβάσεις απασχόλησης αποκλείοντας τις δημόσιες συμβάσεις και με ποιους όρους;

Επιπλέον, οι επίμαχες προσλήψεις, μπορούν να χαρακτηριστούν απρόβλεπτες ή επείγουσες;

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το ΣτΕ είχε «μπλοκάρει» τις συμβάσεις, με την κυβέρνηση να αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο και το δικαστήριο να καλείται τώρα να αποφανθεί για τις προσλήψεις 59 τραπεζοκόμων -σερβιτόρων, 8 βοηθών μαγείρων και 6 λαντζιέρηδων με σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (24 μηνών) στον «Ευαγγελισμό» και 35 ατομικών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (24 μηνών) για τις ανάγκες καθαριότητας του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας