Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ: Ποιος θα κερδίσει τι από την πώληση των λιγνιτικών μονάδων;

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ: Ποιος θα κερδίσει τι από την πώληση των λιγνιτικών μονάδων;

Πραγματοποιούν παλλαϊκό συλλαλητήριο στη Φλώρινα μετά τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο Σταθάκης.

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στη Φλώρινα στο πλαίσιο παλλαϊκού συλλαλητηρίου που πραγματοποιεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην κεντρική πλατεία της πόλης για το ξεπούλημα τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων όπως συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές στα πλαίσια της τεχνικής συμφωνίας που ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

Παράλληλα θα ακολουθήσει και δεύτερο παρόμοιο συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη την Τετάρτη.

«Αν ήταν για να κερδίσουν οι κατανλωτές θα ήμασταν σύμφωνοι. Είναι σίγουρο, όμως, ότι αυτό δεν θα συμβεί αλλά θα υπάρξουν και απολύσεις. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για το προσωπικό, θα τα δούμε όλα στο νόμο αποτυπωμένα» είπε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

Όπως είπε «η Κοζάνη και η Ποτελεμαία που θερμαίνεται μόνο από την τηλεθέρμανση, αυτές τις ημέρες δεν θα έχει αυτή τη δυνατότητα εάν φύγουν αυτές οι μονάδες από τη ΔΕΗ».

«Γιατί να αλλάξει ιδιοκτήτη η ΔΕΗ; Ποιος θα κερδίσει τι;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα κατέβουν οι διακόπτες αιφνιδιάζοντας τους πολίτες» ενώ προανήγγειλε «σκληρή μάχη όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή».

Χαρακτήρισε, τέλος, «καλοδεχούμενη» τη στήριξη της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης «αρκεί» όπως είπε «οι βουλευτές αυτοί να μην ψηφίσουν τελικά».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας