Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018

Έρευνα: Οι millennials ενδιαφέρονται περισσότερο για «τρίο» από ότι οι προηγούμενες γενιές

Έρευνα: Οι millennials ενδιαφέρονται περισσότερο για «τρίο» από ότι οι προηγούμενες γενιές

Οι ειδικοί εξέτασαν 300 Καναδούς προπτυχιακούς φοιτητές και τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Εντυπωσιακά, απ' ότι φαίνεται, είναι τα στατιστικά μιας πρόσφατης καναδικής έρευνας, που θέλει τους millennials να είναι πιο δεκτικοί στο «τρίο» από προηγούμενες γενιές.

Πιο συγκεκριμένα έρευνα του Πανεπιστημίου του New Brunswick, που πραγματοποιήθηκε από τους ψυχολόγους Dr. Ashley Thompson και Dr. E Sandra Byers, εξέτασε 300 Καναδούς προπτυχιακούς φοιτητές, ρωτώντας τους αν είχαν συμμετάσχει ποτέ σε κάποιο τρίο ή αν θα ενδιαφερόντουσαν να το κάνουν.
Η Dr. Thompson αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχουμε μεγαλύτερη πρόσβαση στο πορνό από ποτέ, έτσι βλέπουμε περισσότερες σεξουαλικές πράξεις και συμπεριφορές, που αυξάνουν το ενδιαφέρον. Υποθέτω ότι το ίδιο συμβαίνει και με το τρίο». 


Οι φοιτητές κλήθηκαν να απαντήσουν, επίσης, στο αν προτιμούν να συμμετάσχουν σ' ένα «τρίο» με δύο άτομα του ίδιου φύλου ή ένα άτομο από το ίδιο και ένα από το αντίθετο φύλο.

Η Dr. Thompson υποστήριξε ότι δεν την εξέπληξε το γεγονός ότι οι άντρες φοιτητές είχαν μεγαλύτερη επιθυμία να συμμετάσχουν σε τρίο απ' ότι οι γυναίκες, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, οι άντρες συμμετέχοντες, παρουσίασαν δύο φορές μεγαλύτερο ενδιαφέρον για «τρίο» με δύο γυναίκες παρά μ΄έναν άντρα και μία γυναίκα.

Αυτό σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης αποτελεί τον καθρέπτη ενός κομματιού της κοινωνίας.

Η ίδια αναφέρει: «Υπάρχουν σενάρια ή μηνύματα στα μέσα ενημέρωσης και στην κοινωνία γενικότερα ότι είναι ωραίο ή σέξι για δύο γυναίκες να συνευρεθούν, αλλά αυτό δεν ισχύει για δύο άντρες».

Τα ευρήματα της έρευνας, έδειξαν επίσης, ότι τόσο οι νέοι άντρες όσο και οι γυναίκες προτιμούσαν να συμμετάσχουν σε ομαδικό σεξ με άτομα τα οποία γνώριζαν και ένιωθαν οικεία, αν και η προτίμηση αυτή ήταν πολύ ισχυρότερη στις γυναίκες.

Η Dr. Thompson, αναφέρει ότι αυτό είναι κάτι πολύ σύνηθες μιας και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν, γενικά, μεγαλύτερο κίνδυνο σεξουαλικής επίθεσης ή εκβιασμού.

Οπως σημειώνει: «Οι γυναίκες μπορεί να βιώνουν πιο αρνητικές επιπτώσεις από τους άντρες. Ο αντίκτυπος μπορεί να σχετίζεται με το στίγμα και να μετατρέπεται σε συναισθήματα ενοχής και ντροπής».

Η μελέτη αποκάλυψε, επίσης ότι οι άντρες ενδιαφέρονταν αρκετά να συμμετάσχουν σ' ένα τρίο με τη σύντροφό τους, σε αντίθεση με τις γυναίκες που δεν έδειξαν καμία πρόθεση να προσθέσουν ένα τρίτο άτομο στις σεξουαλικές τους επαφές με το σύντροφό τους.

Η Dr. Thompson, θέλοντας να προσδιορίσει τα κίνητρα πίσω από αυτή την ανοδική πορεία του «τρίο», αναφέρει ότι τα άτομα που συμμετέχουν σε ομαδικό σεξ, ίσως, νιώθουν, πολλές φορές πιο σεξουαλικά ανανεωμένα, πιο «ανοιχτόμυαλα» και πιο κοινωνικά αποδεκτά.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας