Κυριακή - 25 Φεβρουαρίου 2018

Όχι πια κρέας τις Δευτέρες! Ο Paul McCartney μας καλεί να γίνουμε χορτοφάγοι για μία ημέρα την εβδομάδα.

Όχι πια κρέας τις Δευτέρες! Ο Paul McCartney μας καλεί να γίνουμε χορτοφάγοι για μία ημέρα την εβδομάδα.

Κάθε Δευτέρα είναι σαν μία καινούρια αρχή και το πρώην "Σκαθάρι" των Beatles μας παροτρύνει να ξεκινάμε την εβδομάδα μας χωρίς κρέας σαν μία προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Paul McCartney ο οποίος διατηρεί χορτοφαγικές συνήθειες από το 1975, σε συνεργασία με την Meat Free Monday κυκλοφόρησε μία ταινία μικρού μήκους με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις καταστροφικές συνέπειες της ζωικής γεωργίας στον πλανήτη.

«Μία μέρα χωρίς κρέας έχει τεράστια επίδραση στη διατήρηση της εύθραυστης ισορροπίας που μας συντηρεί όλους», τόνισε ο Paul McCartney.

Στην ταινία μικρού μήκους με τίτλο "One Day a Week" ο Paul McCartney εμφανίζεται μαζί με τις κόρες του Stella και Mary, καθώς και τους ηθοποιούς Woody Harrelson και Emma Stone, ενθαρρύνοντας το κοινό να μην καταναλώνει κρέας τουλάχιστον μια ημέρα την εβδομάδα.

«Υπάρχει ένας απλός, αλλά ουσιώδης τρόπος να βοηθήσουμε στην προστασία του πλανήτη και των κατοίκων του. Και ξεκινάει με μια μόνο ημέρα την εβδομάδα. Μια ημέρα χωρίς να φάμε ζωικά προϊόντα μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο να βοηθήσουμε να διατηρηθεί η λεπτή ισορροπία που μας στηρίζει όλους», αναφέρει ο Paul McCartney.

Στο video ακούγεται μουσική του Paul McCartney, τραγούδια από το κλασικό άλμπουμ "Standing Stone" του 1997, όπως κι ένα ανέκδοτο τραγούδι με τίτλο "Botswana".

Η οικογένεια McCartney έχει στηρίξει την χορτοφαγία για πολλά χρόνια. Η αποθανούσα σύζυγος του Paul McCartney, Linda, είχε ιδρύσει την "Linda McCartney Foods", μια εταιρία παραγωγής χορτοφαγικών προϊόντων για τη μαζική αγορά το 1991. Ο Paul, η Mary και η Stella ξεκίνησαν την καμπάνια "Meat Free Monday" το 2009, με στόχο να ενημερώσουν τον κόσμο για τις επιπτώσεις της κτηνοτροφίας στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας