Κυριακή - 17 Δεκεμβρίου 2017

Όλη η Ελλάδα μία φωνή και ένα τραγούδι για τον Μίκη

Όλη η Ελλάδα μία φωνή και ένα τραγούδι για τον Μίκη

Μία ξεχωριστή ιστορική παράσταση αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο προς τιμήν του μεγάλου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία 1000 χορωδοί από 30 πόλεις της Ελλάδας ενώνουν τις φωνές τους σχηματίζοντας πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού. Στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός των τελευταίων ετών συμμετέχουν επίσης κορυφαίοι τραγουδιστές και ηθοποιοί.

Η ιστορική παράσταση λαμβάνει τη διάσταση εθνικού γεγονότος καθώς τίθεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα κληθούν να παραστούν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας, από την Πολιτική, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα.

Η παράσταση αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον περασμένο Φεβρουάριο με δύο αξέχαστες παραστάσεις, τα εισιτήρια των οποίων εξαντλήθηκαν σε διάστημα λίγων ωρών.

Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, το έργο του οποίου εξύμνησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το κοινό θα απολαύσει αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη.

Τα πρωτότυπα κείμενα έχουν την υπογραφή του Γιώργου Μπλάνα, ο Λευτέρης Παυλόπουλος είναι υπεύθυνος για τους φωτισμούς ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει αναλάβει η Σοφία Σπυράτου.

Εκτός από τους 1000 χορωδούς και τη Συμφωνική Μαντολινάτα στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Ιωάννα Παππά, οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Στα κείμενα του βραβευμένου συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Μπλάνα, ο Μίκης Θεοδωράκης, ως μουσική συνείδηση στο ξύπνημα της, συνομιλεί με την Ελλάδα ανακαλύπτοντας την απεραντοσύνη του προσώπου της, την πανάρχαια αίσθηση της γης και τ’ ουρανού και των ανθρώπων, που κλείνουν τα τραγούδια της και ορθώνεται φτιάχνοντας ένα γιγάντιο τραγούδι με μυριάδες φωνές.

Αξίζει να αναφερθεί πως η εκδήλωση αυτή γίνεται μετά από επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος θέλει, όχι μόνο να παραστεί, αλλά και να διευθύνει το φινάλε της συναυλίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€
ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ/ΑΝΕΡΓΩΝ: 10€

Multimedia

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας