Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018

Πώληση ρεκόρ για την κιθάρα του Prince σε δημοπρασία!

Πώληση ρεκόρ για την κιθάρα του Prince σε δημοπρασία!

Στην τιμή των 700.000$ πουλήθηκε η μπλε κιθάρα "Cloud" του Prince σε δημοπρασία έπειτα από μία τρελή κούρσα προσφορών ενώ σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien αποτελεί το υψηλότερο ποσό πώλησης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για την κιθάρα ενός διασήμου.

Αξίζει να αναφερθεί πως η αρχική εκτίμηση πώλησης για την κιθάρα του καλλιτέχνη ήταν από 60 έως 80.000 δολάρια ενώ στην ίδια δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Λος Άντζελες τέθηκαν προς δημοπράτηση και άλλα αντικείμενα θρύλων της μουσικής.

Ένα ασπρόμαυρο γάντι του Michael Jackson πωλήθηκε έναντι 102.000$, ενώ το κόκκινο σακάκι του από δέρμα φιδιού που φορούσε στο video clip του τραγουδιού "Beat It" πωλήθηκε έναντι 118.000 δολαρίων.

Ακόμη στο ποσό των 62.500$ πωλήθηκε ένα μουσικό βραβείο που είχε λάβει ο frontman των Nirvana, Kurt Cobain, ενώ ένα πουκάμισο του Jimmy Hendrix δημοπρατήθηκε για 106.000$. Tέλος τα χειρόγραφα με τους στίχους του τραγουδιού "Starman" του David Bowie πωλήθηκαν για 81.000 δολάρια.

Multimedia

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας