Κυριακή - 21 Ιανουαρίου 2018

«Διαζύγιο» του ΔΝΤ με την Ευρώπη προανήγγειλε ο Ρέγκλινγκ

«Διαζύγιο» του ΔΝΤ με την Ευρώπη προανήγγειλε ο Ρέγκλινγκ

«Ο ESM θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και μπορεί να διευρύνει την εξουσία του».

Για τον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται οι χώρες με οικονομικά προβλήματα μίλησε ο επικεφαλής του ESM ο οποίος έκανε λόγο για διαζύγιο του ΔΝΤ με την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, ο κ. Ρεγκλινγκ ανέφερε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ότι «οι διασώσεις χωρών στο μέλλον θα αντιμετωπίζονται από τον ΕSM, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ESM σημείωσε: «Υπάρχει βέβαια και η συζήτηση το τι θα κάνουμε με τον ΕSM. Πολλοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να διευρύνουμε τις ευθύνες, κάτι το οποίο θεωρώ ότι μπορεί να γίνει, ίσως μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος, το επόμενο έτος. Όποτε ξεσπάσει μια επόμενη κρίση, πράγμα το οποίο δεν προβλέπω στο εγγύς μέλλον, πιθανόν θα αντιμετωπιστεί χωρίς το ΔΝΤ. Οπότε ο ESM, από αυτή την άποψη θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και μπορεί να διευρύνει την εξουσία του.»

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας