Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018

Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε "B-" η Fitch - Θετικό το outlook

Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε "B-" η Fitch - Θετικό το outlook

Ανακάμπτει σταδιακά η ελληνική οικονομία, σημείωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings στην εξαμηνιαία έκθεσή του, κατά την οποία προχώρησε σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε "B-" από "CCC".

Η αναβάθμιση και μάλιστα με θετική προοπτική (outlook), αντανακλά τόσο το επιτυχές κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, την πεποίθηση για επιτυχές κλείσιμο και της επερχόμενης τρίτης αξιολόγησης αλλά και την επιστροφή της χώρας στις αγορές ομολόγων μέσα στο καλοκαίρι. Ο οίκος περιμένει επίσης εκ νέου εκδόσεις ομολόγων πριν τη λήξη του προγράμματος το 2018, με στόχο τη δημιουργία "μαξιλαριού" για τις πληρωμές ομολόγων του 2019.

Επίσης, με πρωτογενές πλεόνασμα κατά μέσο όρο 2.8% την τριετία 2017-2019 και ανάπτυξη 3.4%, προβλέπει την υποχώρηση του χρέους στο 169.5% του ΑΕΠ, ενισχυμένη και από τις αυξανόμενες επενδύσεις, τη μείωση της ανεργίας και την αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Ταυτόχρονα, κρίνει πως το ρίσκο πολιτικής αστάθειας στη χώρα είναι μικρότερο, ενώ κάνει αναφορά και στη βελτιωμένη απόδοση των τραπεζών, με τη μείωση του ορίου του ELA στα 38.9 δις ευρώ.

 

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας