Παρασκευή - 15 Δεκεμβρίου 2017

Αναπτυξιακή τράπεζα και Υδρογονάνθρακες στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ

Αναπτυξιακή τράπεζα και Υδρογονάνθρακες στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ

Η δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας και η περαιτέρω έρευνα στο πεδίο των υδρογονανθράκων θα συζητηθούν, σύμφωνα με πηγές της αντιπροεδρίας, στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας αποτελεί διαρκή στόχο της κυβέρνησης από το 2015, αλλά και σταθερή επιδίωξή της από την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση ακόμα, ενώ αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα στην προσπάθεια της κυβέρνησης για να καλυφθεί ένα δομικό κενό του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος και να εδραιωθούν συνθήκες σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης με δίκαιο χαρακτήρα, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ θα εξεταστεί η διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων, αξιοποιώντας τις βέλτιστες πρακτικές, με σκοπό τη μεγιστοποίηση του οφέλους για την οικονομία, με θέσπιση αρχών και κανόνων διαφάνειας και υψηλής περιβαλλοντικής προστασίας.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας