Πέμπτη - 18 Ιανουαρίου 2018

Βαρουφάκης προς Τσίπρα: Ζητήστε συγγνώμη στο Σαμαρά ή σταματήστε να πανηγυρίζετε

Βαρουφάκης προς Τσίπρα: Ζητήστε συγγνώμη στο Σαμαρά ή σταματήστε να πανηγυρίζετε

Αποκαλεί την επανέκδοση του ομολόγου «πυροτέχνημα».

Με ειρωνείες υποδέχθηκε την απόφαση της κυβέρνησης να βγει στις αγορές και να αντικαταστήσει το πενταετές ομόλογο που εξέδωσε το 2014 η τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα είτε να ζητήσει συγγνώμη από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα, είτε να σταματήσει τους «προσβλητικούς πανηγυρισμούς».

Σε άρθρο στο προσωπικό του μπλογκ, ο κ. Βαρουφάκης αποκαλεί την επανέκδοση του ομολόγου «πυροτέχνημα», και κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως απλώς επεκτείνει την παλιά έξοδο στις αγορές και προσπαθεί να το παρουσιάσει ως επιτυχία.

«Ο κοινός νους απαιτεί από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό είτε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους κ.κ. Σαμαρά-Στουρνάρα είτε να δηλώσει ευθαρσώς ότι η μετακύλιση του ομολόγου Στουρνάρα δεν βοηθά στην απόδραση της χώρας από την Χρεοδουλοπαροικία. Τρίτη επιλογή κ. Τσίπρα δεν έχετε», προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης.

Η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών ουσιαστικά δίνει συνέχεια στην παρατεταμένη αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και το σχέδιο Βαρουφάκη για σύστημα παράλληλων πληρωμών.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας