Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018

Χωρίς πρόστιμο όσοι ζήτησαν έγκαιρα αλλά δεν πήραν τα POS

Χωρίς πρόστιμο όσοι ζήτησαν έγκαιρα αλλά δεν πήραν τα POS

Αναμένεται η έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου που θα επιλύει μια σειρά από πρακτικά ζητήματα.

Με εγκύκλιο που ενδεχομένως να εκδοθεί και σήμερα –ή πάντως πριν το τέλος της εβδομάδος- θα γλιτώνουν τα πρόστιμα όσοι έχουν κάνει ή θα κάνουν αίτηση για να αποκτήσουν POS μέχρι αύριο, αλλά οι τράπεζες αρνήθηκαν ή δεν πρόλαβαν να τα εγκαταστήσουν πριν ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Πληροφορίες από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας ανέφεραν πως η εγκύκλιος θα επιλύει μια σειρά προβλημάτων όπως:

- Περιπτώσεις που οι τράπεζες αρνήθηκαν για τεχνικούς ή άλλους λόγους την εγκατάσταση POS σε επιχειρήσεις που τα ζήτησαν

- Περιπτώσεις επιχειρήσεων που ασκούν παράλληλα και άλλες δραστηριότητες, δηλαδή εκτός από τον κύριο κωδικό Δραστηριότητος έχουν και δευτερεύοντα. Το πρόβλημα για αυτούς είναι τι θα ισχύει αν πχ ο κύριος ΚΑΔ δεν υποχρεώνει σε εγκατάσταση POS, αλλά ο δευτερεύων το απαιτεί.

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας