Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018

Εκδήλωση στο ΕΒΕΑ με τον τίτλο «Ενέργεια: Επενδύσεις, Απασχόληση και Εξαγωγές»

Εκδήλωση στο ΕΒΕΑ με τον τίτλο «Ενέργεια: Επενδύσεις, Απασχόληση και Εξαγωγές»

Στο επίκεντρο τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τις ενεργειακές επενδύσεις.

Το έντονο ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, των τραπεζών αλλά και των στελεχών και επαγγελματιών του ενεργειακού τομέα αναμένεται να προσελκύσει η ημερίδα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης από κοινού με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ) στις 26 Απριλίου 2017 στην Αθήνα, με τίτλο «Ενέργεια: Επενδύσεις, Απασχόληση και Εξαγωγές».

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7), θα βρεθούν τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τις ενεργειακές επενδύσεις, την απασχόληση καθώς και τις εξαγωγές στον τομέα της ενέργειας. Παρά τα έντονα προβλήματα τα οποία παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και ενώ η χώρα υφίσταται ακόμα τις συνέπειες μιας παρατεταμένης και πολυετούς ύφεσης, ο τομέας της ενέργειας έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, κυρίως στον κλάδο των υποδομών, ενώ έχει υπάρξει διεύρυνση των εξαγωγικών δυνατοτήτων με μεγάλη βελτίωση των εξαγωγικών επιδόσεων σε τομείς όπως η διύλιση πετρελαϊκών προϊόντων, τα ηλιακά θερμικά συστήματα, δομικά υλικά, συστήματα μέτρησης και υπηρεσίες. Η κοινή αυτή εκδήλωση σκοπό έχει να υπογραμμίσει την ανάγκη λήψης επειγόντων μέτρων ώστε να εξασφαλισθεί η βιώσιμη πορεία των ενεργειακών επενδύσεων και των εξαγωγών και ως εκ τούτου και η βελτίωση της απασχόλησης στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας.

Την ημερίδα θα ανοίξουν με βασικές ομιλίες και επισημάνσεις τους ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), η κα Χριστίνα Σακελλαρίδη, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), ο κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και ο κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, Πρόεδρος του ΙΕΝΕ.

Στους βασικούς ομιλητές της Ημερίδας συγκαταλέγονται με καίριες τοποθετήσεις τους ανώτερα στελέχη απ’ τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, Protergia, TΕΡΝΑ Eνεργειακή, Energean Oil & Gas, Όμιλος Κοπελούζου, ΕΔΑ Αττικής, ENEL, Elpedison, Ελληνικά Χρηματιστήρια) καθώς και εκπρόσωποι φορέων και παράγοντες της αγοράς (ΑΔΜΗΕ, ΕΣΗΑΠΕ, EREF, ΕΣΣΗΘ κ.α.) ώστε να υπάρξει μία διεξοδική συζήτηση και εμπεριστατωμένη ανταλλαγή απόψεων με στόχο την αναζήτηση λύσεων και την διατύπωση προτάσεων. Τέλος, στην Ημερίδα θα παρουσιασθεί επίκαιρη μελέτη του ΙΕΝΕ, η οποία αναφέρεται στις επενδυτικές προοπτικές της χώρας στον ενεργειακό κλάδο και την συσχέτιση τους με την απασχόληση.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας