Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ΔΕΣΦΑ ξεκλειδώνουν τη δόση

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ΔΕΣΦΑ ξεκλειδώνουν τη δόση

Αυτό αποκάλυψε χθες Δευτέστην ολλανδική Βουλή ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόπκε Χούκστρα, ο οποίος ενημέρωσε το κοινοβούλιο της χώρας του για την ημερήσια διάταξη του Eurogroup της 19ης Φεβρουαρίου.

Η αδιάλειπτη εκτέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για το 66% του ΔΕΣΦΑ είναι τα μόνα ανοικτά προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Ολλανδό υπουργό στις 29 Ιανουαρίου ενημερώθηκε το Eurogroup σχετικά με την έκθεση προόδου των θεσμών, τις εκκρεμείς προαπαιτούμενες ενέργειες της Ελλάδος, αλλά και την πρόταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την πληρωμή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

«Δύο σημαντικές εκκρεμείς προαπαιτούμενες δράσεις είναι η ολοκλήρωση της φάσης υποβολής προσφορών για το Διαχειριστή Δικτύου Φυσικού Αερίου, τον ΔΕΣΦΑ και η συνεχής και αδιάλειπτη εκτέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών», είπε σχετικά ο Ολλανδός υπουργός.

Κατά τον Χούκστρα, στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας θα συζητηθεί η πρόοδος της εφαρμογής των εναπομενουσών προαπαιτούμενων ενεργειών. Εάν έως τη Δευτέρα έχουν εφαρμοστεί όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες, θα μπορέσει να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου του προγράμματος του ESM.

Πριν γίνει αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM θα εγκρίνει το συμπληρωματικό Μνημόνιο συμφωνίας και θα λάβει απόφαση για την εκταμίευση της πρώτης υπό – δόσης ύψους 5,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Η δεύτερη υπό- δόση ύψους 1 δισ. ευρώ θα καταβληθεί μόνο εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει μειώσει επαρκώς τις καθυστερούμενες πληρωμές της προς τον ιδιωτικό τομέα.

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή έχει οριστεί από το ΤΑΙΠΕΔ η τελευταία προθεσμία ώστε τα δύο ενδιαφερόμενα σχήματα που έχουν προκριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού για το ΔΕΣΦΑ να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές. Στο μέτωπο των πλειστηριασμών τα Ειρηνοδικεία της περιφέρειας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών - Πειραιώς- Αιγαίου και Δωδεκανήσου έχουν αναστείλει τους φυσικούς πλειστηριασμούς μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, ωστόσο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διεξάγονται κανονικά.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας