Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018

Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ είναι σαν τον εμπρηστή που κατηγορεί τον πυροσβέστη ότι δεν ήρθε γρήγορα

Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ είναι σαν τον εμπρηστή που κατηγορεί τον πυροσβέστη ότι δεν ήρθε γρήγορα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι έως τις 22 Μαΐου η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί.

Τη βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τον Μάιο και το Eurogroup της 22ας εξέφρασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απαντώντας στο ερώτημα αν αίσθησή του είναι ότι θα έχουμε τελειώσει με την αξιολόγηση έως τις 22 Μαΐου και θα έχει ανακοινωθεί έως τότε ο οδικός χάρτης για το χρέος είπε: «Στόχος όλων, όλων και στους όλους συμπεριλαμβάνω και την ΕΚΤ, είναι να έχουμε τελειώσει μέσα στον Μάιο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει η ΕΚΤ να έχει ενδείξεις ότι το χρέος είναι βιώσιμο, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει σύμπτωση απόψεων μεταξύ ΕΚΤ και ΔΝΤ, υπάρχει όμως μία κοινή προϋπόθεση: να μπορεί να θεωρηθεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο.

Αυτό σημαίνει τη λήψη κάποιων μέτρων, τουλάχιστον την ύπαρξη κάποιου οδικού χάρτη. Νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό θα συμβεί, γιατί την πολιτική συμφωνία την έχουμε, οι πλευρές οι οποίες έχουν παραμείνει δεν είναι όχι σοβαρές, αλλά οπωσδήποτε θα καθοδηγηθούν από το πολιτικό πλαίσιο που έχει ήδη συμφωνηθεί».

Στην επισήμανση ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση προκάλεσε ζημία στην οικονομία, καθώς το ΔΝΤ χθες χαμήλωσε τον πήχη σε ότι αφορά τον στόχο για την ανάπτυξη, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε: «Είναι αλήθεια, αλλά νομίζω ότι κι εσείς θα είχατε μία μάλλον ευχάριστη έκπληξη όταν είδατε ότι η μείωση είναι πολύ μικρότερη από αυτή που άλλοι μάντεις κακών ειδήσεων είχαν προαναγγείλει.

Αρα το 2,2 παραμένει ένα καλό αποτέλεσμα. Οπωσδήποτε βέβαια θα ήταν πολύ καλύτερο να ήταν 2,8 που ήταν η αρχική πρόβλεψη, αλλά είναι τώρα σαν τον εμπρηστή που κατηγορεί τον πυροσβέστη ότι δεν ήρθε γρήγορα το ΔΝΤ με αυτή την ανακοίνωση γιατί η δική του στάση ήταν που καθυστέρησε το αποτέλεσμα της αξιολόγησης».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας