Τετάρτη - 24 Ιανουαρίου 2018

Με την ατζέντα της τρίτης αξιολόγησης επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα

Με την ατζέντα της τρίτης αξιολόγησης επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα

Οι εκπρόσωποι της τρόικας αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους, στο συνέδριο του Economist,για τη νέα λίστα υποχρεώσεων της χώρας.

Με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, αλλά και τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν εντός του καλοκαιριού επιστρέφει στην Αθήνα σήμερα, Τετάρτη, η τρόικα και συγκεκριμένα οι τρεις από τους τέσσερις εκπροσώπους των θεσμών.

Η επίσκεψη γίνεται με την ευκαιρία συνεδρίου του Economist, σε παραλιακό ξενοδοχείο της Αττικής, με τίτλο «Η Ευρώπη ξεμπερδεύεται, η Ελλάδα σταθεροποιείται».

Οι κύριοι Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Φραντσέσκο Νρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαριόλι (ESM) θα συμμετέχουν σε μια από τις πρώτες συνεδρίες του συνεδρίου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Oικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη. Αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους για τη νέα λίστα υποχρεώσεων της χώρας, μέχρι και την εκκίνηση της τρίτης αξιολόγησης, η οποία τοποθετείται χρονικά τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, εξ αποστάσεως -μέσω τηλεδιάσκεψης δηλαλή- θα συμμετάσχει και η επικεφαλής της ομάδα του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, σε ένα εξίσου ενδιαφέρον θέμα που αφορά την εξέλιξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος έναν χρόνο μετά το περσινό συνέδριο του Economist τον Ιούνιο του 2016 και μετά το τέλος της πρώτης αξιολόγησης.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας