Τρίτη - 23 Ιανουαρίου 2018

Στόχος του «μεγάλου αδελφού» 1,2 εκατ. ΑΦΜ κατά της φοροδιαφυγής

Στόχος του «μεγάλου αδελφού» 1,2 εκατ. ΑΦΜ κατά της φοροδιαφυγής

Τα ονόματα βρίσκονται σε 65 cd - Το νέο σύστημα φέρεται να μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα ακόμα και μέσα σε δύο ημέρες.

Με ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα με χαρακτηριστικά «μεγάλου αδελφού» φιλοδοξεί το υπουργείο Οικονομικών να αποκαλύψει εστίες φοροδιαφυγής.

Το ειδικό λογισμικό που θα παρουσιαστεί σήμερα θα ελέγχει και θα συγκρίνει τις προσαυξήσεις στις καταθέσεις με τα δηλωθέντα στην εφορία εισοδήματα.

Σε πρώτη φάση στο στόχαστρο θα μπουν 1,2 εκατ. ΑΦΜ που βρίσκονται σε 65 cd που έχει το υπουργείο Οικονομικών με τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την Καθημερινή, να μπορούν να βγαίνουν μέσα ακόμα και σε δύο ημέρες.

Αυτό που μπορεί να κάνει το νέο σύστημα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι να ξεκαθαρίζει τις πρωτογενείς εγγραφές από τις επανακαταθέσεις.

Οι ελεκγτές μέσω της εφαρμογής αυτοματοποιημένου ελέγχου προσαύξησης περιουσίας θα αντλούν:

1. Τα πρωτογενή δεδομένα που απέστειλαν τα πιστωτικά ιδρύματα σε ενιαίο κωδικολόγιο το οποίο δημιουργήθηκε από στελέχη της ΑΑΔΕ σε συνεργασία με τα πιστωτικά ιδρύματα

2. Τα δηλωθέντα εισοδήματα του εκάστοτε ελεγχόμενου για την περίοδο που ελέγχεται ώστε όλα αυτά να μπαίνουν σε μια αυτοματοποιημένη επεξεργασία των δεδομένων.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας