Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018

Θα πληρώνουν πρόστιμο 500 ευρώ για τις παλιές ταμειακές μηχανές

Θα πληρώνουν πρόστιμο 500 ευρώ για τις παλιές ταμειακές μηχανές

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή οι κάτοχοι φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα έκδοσης απόδειξης λιανικών συναλλαγών σε ευρώ και εξακολουθούν να εμφανίζονται στο υποσύστημα Taxis ως ενεργοί, καλούνται να δηλώσουν την εκπρόθεσμη παύση αυτών στην αρμόδια εφορία μέχρι την 28-02-2018.

Από την 01-03-2018 και στο εξής τυχόν εμφάνιση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών της ανωτέρω κατηγορίας ως ενεργού στο υποσύστημα Taxis, συνιστά για τον κάτοχο-χρήστη αυτού παράβαση των διατάξεων του ν.4174/2013.

Με την ίδια απόφαση, αποσύρονται από την χρήση οι φορολογικές ηλεκτρονικές μηχανές των οποίων η διάθεση, η μεταβίβαση μεταχειρισμένων, η χρηματοδοτική μίσθωση καθώς και η τοποθέτηση φορολογικών μνημών λόγω πλήρωσης των παλαιών έχει ρητά απαγορευτεί από 01-10-2008.

Οι κάτοχοι των ανωτέρω φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών υποχρεούνται να δηλώσουν μέχρι την 31-05-2018, την παύση τους κατά περίπτωση στο σύστημα Taxis ή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., όπως αναλυτικά καθορίζεται στην εν λόγω απόφαση.

Από την 01-06-2018 και εξής, τυχόν εμφάνιση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών της κατηγορίας αυτής ως ενεργών θα συνιστά για τον κάτοχο-χρήστη παράβαση του ν.4174/2013.

Το πρόστιμο επιβάλλεται, όταν διαπιστώνεται ότι η επιχείρηση εκδίδει στοιχεία λιανικής πώλησης χωρίς τη χρήση φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού, ή από φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό, ο οποίος δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές και ανέρχεται στα 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας