Τετάρτη - 17 Ιανουαρίου 2018

Τσακαλώτος: Υπάρχει διάσταση απόψεων για το χρέος αλλά όλες οι πλευρές ήρθαν πιο κοντά

Τσακαλώτος: Υπάρχει διάσταση απόψεων για το χρέος αλλά όλες οι πλευρές ήρθαν πιο κοντά

«Θα εργαστούμε τις επόμενες τρεις εβδομάδες, ώστε, στο επόμενο Eurogroup να υπάρχει συμφωνία.

Την πεποίθησή του πως όλες οι πλευρές θα εργαστούν σκληρά, ώστε, στο επόμενο τακτικό Eurogroup, στις 15 Ιουνίου, να υπάρξει συμφωνία για το θέμα του ελληνικού χρέους, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Υπάρχει πρόοδος. Υπάρχει μια γενική συμφωνία πως έχουμε σεβαστεί τις δεσμεύσεις μας σε ότι αφορά τα μέτρα που έπρεπε να λάβουμε και όλοι μας έδωσαν συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Ωστόσο το θέμα του χρέους, που είναι σοβαρό ζήτημα και αφιερώσαμε μεγάλο χρόνο σε αυτό στη σημερινή σύσκεψη του Eurogroup δεν καταλήξαμε σε κάποια συμφωνία. Υπάρχει διάσταση απόψεων για το χρέος αλλά όλες οι πλευρές ήρθαν πιο κοντά.

Ωστόσο δεν αποσαφηνίστηκε ακόμα η κατάσταση ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες και οι αγορές για το θέμα του χρέους. Γι’ αυτό θα εργαστούμε τις επόμενες τρεις εβδομάδες μέχρι το επόμενο Eurogroup ώστε να υπάρχει συμφωνία», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας