Σάββατο - 16 Δεκεμβρίου 2017

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΙΝΑ: ΑΝΟΙΞΕ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΧΡΗΜΑ!

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΙΝΑ: ΑΝΟΙΞΕ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΧΡΗΜΑ!

Η Αθήνα βγήκε καλύτερος τουριστικός προορισμός.Ελληνικά νησιά διαρκώς είναι στους καλύτερους τόπους για διακοπές.

Διάσημοι ηθοποιοί, αθλητές, πολιτικοί, επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο είναι κάθε καλοκαίρι σε κάποιο ελληνικό νησί.
Και μέσα σε όλα αυτά άνοιξε το πρώτο δρομολόγιο απευθείας Ελλάδα-Κίνα (Αθήνα -Πεκίνο κάθε Τετάρτη και Σάββατο) αεροπορικώς.

Το γνωστό ανέκδοτο ήταν η ενημέρωση του Κινέζου προέδρου όταν του είπαν " ξέρετε οι Ελληνες που έχουν καταφέρει τόσα πολλά στον πολιτισμό είναι 10 εκατομμύρια"

Και εκείνος, λέει το ανέκδοτο τους ρώτησε "Μπράβο! Και σε ποιό ξενοδοχείο μένουν να τους δω κάποια στιγμή;"
Πόση δουλειά θέλει να ανοίξουν πάρε δώσε με την Ελλάδα στον τουριστικό τομέα οι Κινέζοι του 1,5 δις ανθρώπων;Οι 2-3 εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζοι τουριστες που ήρθαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με λίγη δουλειά μπορεί να γίνουν 4-5 εκατομμύρια το χρόνο, με τα δεδομένα της Ελλάδας στον πλανήτη, ως προορισμός και πολιτισμός.
Ισως και πολύ παραπάνω...
Ονειρα θερινής νυκτός;

Πριν 25 χρόνια πανηγύριζαν οι πολιτικοί μας γιατί έρχονταν στην Ελλάδα 3-4 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο και θεωρούσαμε το άκρον άωτον της υπερβολής να φτάσουμε στα 10 εκατομ το χρόνο.

Τώρα πάμε για τα 30 εκατομ το χρόνο και οι υποδομές παραμένουν σχεδόν ανύπαρκτες παντού.
Λέτε να φτάνουν κάποτε οι Κινέζοι στα 30 εκατομ που θα έρχονται;

Το μέλλον της χώρας είναι ο τουρισμός.Το ζητούμενο είναι ποιοί τουρίστες και με ποιούς όρους αφού τα όρια μεταξύ τουρισμού και εποικισμού πρέπει να διατηρούνται όσο θα υπάρχουν κρατικές οντότητες.

Οι σύζυγοι πρωθυπουργών τελευταιων δεκαετιών στην Ελλάδα ήταν η Μαρίκα Μητσοτάκη, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, η Δήμητρα Παπανδρέου, η Δάφνη Σημίτη, η Νατάσα Καραμανλή, η Αντα Παπανδρέου, η Γεωργία Σαμαρά.

Τις θυμηθήκαμε καθώς κοιτάζαμε τις φωτογραφίες της Μπέτυς Τσίπρα και ξύναμε το κεφάλι μας, χωρίς τελικά να θυμηθούμε παρόμοια δραστηριότητα μιας εκ των υπολοίπων. Καλό το βρήκαμε το γεγονός να την κάνουν επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και να είναι το πρόσωπο που εγκαινίασε τιμητικά την άφιξη του πρώτου κινεζικού αεροπλάνου στην Αθήνα, στην απευθείας γραμμή.

Οι φωτογραφίες είναι από την αναγόρευσή της στο Πεκίνο και από το πρώτο δρομολόγιο προς την Αθήνα.

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας