Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 40!

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 40!

Οι άταφοι ήρωες του '40 και ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου. Εκπομπή στο VERGINA TV.

Το αίσχος της άρνησης της Αλβανίας να συνεργαστεί με την Ελλάδα για τον ενταφιασμό των οκτώ χιλιάδων (8.000) άταφων νεκρών του έπους του 1947 παρουσιάζει σε μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα με αποστολή στη Βόρειο Ηπειρο ο Στέργιος Καλόγηρος και η Βορειοηπειρωτικής καταγωγής συνεργάτης του Άννα Τσίμου στο τηλεοπτικό δίκτυο του Βεργίνα.

Προφανές στήριγμα της αλβανικής προκλητικής στάσης η Γερμανία, η οποία δεν επιδιώκει με κάθε τρόπο την λήθη στις οφειλές της και την τιμωρία των Ελλήνων ε κάθε τρόπο ακόμα και σήμερα.

Βέβαια οι Ελληνες έπεσαν μαχόμενοι ιταλικά στρατεύματα, αλλά το τόνο στην πολιτική έναντι του Β Παγκοσμίου Πολέμου τον δίνει η Γερμανία, αφού η Ιταλία και συνεργάστηκε και μέτρα έλαβε κατά των γερμανικών οφειλών, όπως οι κατασχέσεις γερμανικής περιουσίας στην Ιταλία κλπ.

Πρωταγωνιστής στην προσπάθεια αποκατάστασης ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρωην Υπουργός Γιώργος Σούρλας, ο οποίος οργανώνει χρόνια τώρα προσπάθειες με επιτόπιες επισκέψεις και τρισάγια σε ομαδικούς τάφους, την εκταφή, αναγνώριση των νεκρών και ενταφιασμό τους σε κανονικούς τάφους.

Η δημοσιογραφική έρευνα θα παραμένει διαρκώς ανοιχτή μας διαβεβαιώνει ο Στέργιος Καλόγηρος.

Ιδού η εκπομπή με αναφορά στους πρώτους ανα κατηγορία νεκρούς (Βασίλης Τσαβαλιάρης, στρατιώτης, Λευτέρης Ντάσκας έφεδρος ανθυπολοχαγός, Αλεξανδρος Διάκος, ανθυπολοχαγός και Μαρδοχαίος Φριζής, Συνταγματάρχης) και δηλώσεις συγγενών και βορειοηπειρωτών αγωνιστών:

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας