Τρίτη - 27 Ιουνίου 2017
Monday, 24 April 2017 12:03

Χοιρινό με λιαστή ντομάτα και τυρί

35'

Χρόνος Εκτέλεσης

4

Μερίδα/ες

4

Βαθμός Δυσκολίας

Χοιρινό με λιαστή ντομάτα και τυρί

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για χοιρινό που θα απολαύσετε ως κυρίως πιάτο μαζί με μια πράσινη σαλάτα, αλλά και ως μεζέ για να συνοδεύσετε το κρασί.

Αίθουσα Σύνταξης

 Χρόνος προετοιμασίας:10' Χρόνος μαγειρέματος:25' 

Συστατικά

1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη, κομμένη σε λεπτές φέτες

10 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο

200γρ. πικάντικη κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε κύβους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι κρασί ξινόμαυρο

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε τις λεπτές φέτες του χοιρινού έως ότου απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει το χοιρινό.

Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά, ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε το αλάτι, τις λιαστές ντομάτες, το δεντρολίβανο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.

Σβήνετε τη φωτιά, ρίχνετε τους κύβους του τυριού και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Συνοδεύετε το φαγητό με σαλάτα ρόκα.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας