Τρίτη - 25 Ιουλίου 2017
Friday, 10 March 2017 10:55

Πίτσα πατάτας με σπαράγγια

45 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

8

Μερίδα/ες

1

Βαθμός Δυσκολίας

Πίτσα πατάτας με σπαράγγια

Συστατικά

Για το ζυμάρι

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά 9 γρ.
  • 250 ml. χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ.μέλι
  • 300 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 150 γρ. αλεύρι ολικής
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για το πέστο

  • 100 γρ. φρέσκο kale
  • 60 γρ. καρύδια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ξερή μαγιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. κοφτό πιπέρι καγιέν
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την πίτσα

  • 20 σπαράγγια
  • 10 πατάτες babe

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το νερό και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε τα δύο αλεύρια, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα  μέχρι να δέσει η ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αυτό θα πάρει 5-8 λεπτά.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολάκι το οποίο το έχουμε λαδώσει, σκεπάζουμε με μια πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.
  • Ξεκινάμε παράλληλα να ετοιμάζουμε το πέστο και βάζουμε όλα τα υλικά για αυτό στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια απαλή πάστα. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε στο μαντολίνο λεπτές φέτες.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και τα σπαράγγια, χωριστά καλύτερα, και βράζουμε για 3 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τα λαχανικά και και τα ξεπλένουμε σε κρύο τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Βγάζουμε το ζυμάρι από το μπολάκι αφού έχει φουσκώσει,
  • Ζυμώνουμε ελαφρά, το χωρίζουμε στα 2 και ανοίγουμε με το πλάστη και λίγο αλεύρι σε διάμετρο 25-30 cm. Το ζυμάρι βγάζει μια μεγάλη ή δύο κανονικές πίτσες.
  • Αφού έχουμε ανοίξει το ζυμάρι στο μέγεθος που θέλουμε το πιέζουμε με τα δάκτυλα και κάνουμε λακκάκια στη ζύμη αφήνοντας 2 cm μεταξύ τους ενώ αφήνουμε ανέπαφο το ζυμάρι στην περιφέρεια της πίτσας.
  • Απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι το πέστο.
  • Τοπεθετούμε τις πατάτες  και  τα σπαράγγια και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μεταφέρουμε πολύ  προσεκτικά την πίτσα σε ένα  ταψί.
  • Βάζουμε πίσω στον φούρνο και ψήνουμε 20-25 λεπτά.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας