Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018
Friday, 02 June 2017 11:18

«Εθνική συναίνεση και εθνική ενότητα ήταν τα μηνύματα της πολιτικής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

«Εθνική συναίνεση και εθνική ενότητα ήταν τα μηνύματα της πολιτικής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

Αυτό θα μας βοηθήσει στη πορεία μας προς το μέλλον να βγούμε από την κρίση», είπε στον Alpha 989 ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Αίθουσα Σύνταξης

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συζήτησης και συνεννόησης Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα τους χρέους απάντησε χαρακτηριστικά: «Μακάρι να ήταν ένα θέμα που έπρεπε να συμφωνήσουμε μόνο μεταξύ μας οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Δυστυχώς στη συζήτηση μπαίνουν και αυτοί που μας δάνεισαν τα χρήματα και έχουν τον πρώτο λόγο».

Τόνισε ότι «χρειάζεται συναίνεση στην πράξη, όχι στα λόγια».

«Φοβάμαι ότι ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς είναι βραδείας ωρίμανσης», είπε χαρακτηριστικά ο κος Κεφαλογιάννης και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδεοληψίες. Δεν υπάρχει πουθενά ο παράδεισος. Πρέπει να κάνει ένα ταξίδι στην Κούβα (ο Τσίπρας) και να δει τις συντάξεις στα 9 ευρώ και τον μισθό στα 24 ευρώ. Πρέπει να αφήσουν τις ιδεοληψίες και να δουν ότι εκεί που έχει μεγαλύτερη ευημερία ο λαός μας είναι σε αυτό που λέγεται Ε.Ε.».

Καυτηρίασε επίσης τις συχνές αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ και τις στενές του σχέσεις με την Βενεζουέλα.

Επεσήμανε ότι «15 δις πρέπει να πάνε στην ποιότητα του πολίτη. Τα χρήματα έτσι πιάνουν τόπο και η ζωή του ανθρώπου βελτιώνεται».

«Πρέπει να δούμε τί δεν κάνουμε καλά εμείς. Οι ξένοι απλά βλέπουν νούμερα. Αυτοί που θα δώσουν τα χρήματά τους θα κοιτάξουν να έχουν κέρδος. Δεν θα γίνει τίποτα αν εμείς δεν κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα», τόνισε ο κος Κεφαλογιάννης.


«Η Ελλάδα έχει υποστεί τουλάχιστον 4 χρεοκοπίες στην ιστορία της και η διαδικασία είναι συγκεκριμένη.
Αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα είναι να δημιουργήσει νέο πλούτο. Κάθε φορά που πάει να γίνει μια επένδυση έρχεται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και κάνει αυτό που έγινε στο Ελληνικό. Πρέπει να αγαπήσουμε στην Ελλάδα τις επενδύσεις. Χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Υπάρχουν πολλά χρήματα διεθνώς και ψάχνουν χώρους να επενδυθούν αλλά πρέπει να υπάρχει ένα περιβάλλον. Αν κωλυσιεργούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση για δεκαετίες, ποιος θα έρθει να επενδύσει; Ποιος θα έρθει να βάλει χρήματα όταν για 30 χρόνια θα είναι στο Συμβούλιο της Επικρατείας για αδειοδότηση;

Χρειάζονται καθαροί όροι, να κάτσουμε κάτω να δούμε τί κάνουν άλλες χώρες και από κει να προχωρήσουμε. Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει καμία επένδυση. Ουσιαστικά έγινε μια μικρή επένδυση το ‘15 από μια μικρή εταιρεία. Είναι η Fraport και δυο funds που έχουν κάνει ένα προϊόν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας