Κυριακή - 18 Φεβρουαρίου 2018
Wednesday, 26 April 2017 11:37

«Νομοθετείστε επιτέλους. Για το δημόσιο συμφέρον.

«Νομοθετείστε επιτέλους. Για το δημόσιο συμφέρον.

Όχι για το Κόμμα».

Αίθουσα Σύνταξης

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το σχέδιο νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από απαράδεκτη ολιγωρία και καθυστερήσεις που έχουν διογκώσει περισσότερο τα προβλήματα στο χώρο της συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων και προκαλούν, εδώ και πολύ καιρό, σοβαρότατες αναταράξεις, η Υπουργός κυρία Λ. Κονιόρδου μας ενημέρωσε για το "κοινό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΕΠΙ", εξηγώντας μάλιστα παρεμπιπτόντως τη συνήθη νομοθετική διαδικασία!

Το Κόμμα πάνω από όλα, δηλαδή.

Είναι προφανές από το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ότι το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει ή δεν θέλει να αντιληφθεί τα προφανή.

Τόσο οι δημιουργοί όσο και οι χρήστες περιμένουν, εδώ και πάρα πολύ καιρό, την κατάθεση του σχεδίου νόμου και την ενσωμάτωση της σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας για να δοθούν με αποτελεσματικότητα λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα με γνώμονα τη δικαιοσύνη, τη λογοδοσία, τη διαφάνεια.

Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τα εσωτερικά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ και για τις εσωκομματικές διαφωνίες, που λειτουργούν εις βάρος της νομιμότητας.

Έστω και τώρα, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι άλλο πράγμα η νομοθέτηση για την επίλυση ζητημάτων της κοινωνίας και άλλο η διαχείριση εσωτερικών προβλημάτων και συμφερόντων, για ένα κρίσιμο θέμα το οποίο επηρεάζει τη ζωή τόσων ανθρώπων.

Εκτός βέβαια, και αν με την ανακοίνωσή του το Υπουργείο ήθελε να δημοσιοποιήσει ότι, επιτέλους, συμφώνησαν όλοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι καιρός να σοβαρευτείτε και να καταθέσετε το σχέδιο νόμου.

Δεν νομοθετείτε για το Κόμμα σας. Νομοθετείτε για το δημόσιο συμφέρον.

Για το καλό των δημιουργών, των χρηστών και της κοινωνίας».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας