Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018
Thursday, 11 January 2018 13:13

«Όχι» των ΑΝΕΛ σε χρήση του όρου «Μακεδονία» και παραγώγων του

«Όχι» των ΑΝΕΛ σε χρήση του όρου «Μακεδονία» και παραγώγων του

Η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.

Αίθουσα Σύνταξης

Την πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με το Σκοπιανό ζήτημα, όπως αυτή διατυπώθηκε στο 1ο και 3ο Συνέδριο του Κινήματος, περί μη χρήσης του ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του, επιβεβαίωσε το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η 2η Σύνοδος της II Περιόδου του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Η επιβεβαίωση της θέσης των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό ήταν ομόφωνη.

Στην ομιλία του νωρίτερα σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο «Μακεδονία». Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε.

Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, προσθέτοντας ότι αν οι ΑΝΕΛ, διαφωνήσουν με την πρόταση για την ονομασία, θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Επισήμανε ότι η μόνη ελπίδα για τη γειτονική χώρα είναι η εξεύρεση λύσης που δεν θα πληγώνει τη Ελλάδα.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας