Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Saturday, 06 May 2017 10:50

«Πλακώθηκαν» Φίλης - Τσακαλώτος για την υπεραπόδοση του πλεονάσματος

«Πλακώθηκαν» Φίλης - Τσακαλώτος για την υπεραπόδοση του πλεονάσματος

Ο έντονος διαπληκτισμός μεταξύ του Νίκου Φίλη και του Ευκλειδη Τσακαλώτου διατάραξε τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο πρώην υπουργός Παιδείας επιτέθηκε προσωπικά στον επικεφαλής των «53» και υπουργό Οικονομικών.

Αίθουσα Σύνταξης

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Φίλης άσκησε σφοδρή κριτική για τη στρατηγική υπεραπόδοσης του πλεονάσματος, καταγγέλλοντας εμμέσως ότι βάρυνε την ελληνική κοινωνία, με τον υπουργό Οικονομικών να ανταπαντά σε έντονο ύφος. Στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν και η συζήτηση συνεχίστηκε σε ήρεμο μεν κλίμα αλλά με πολλές τοποθετήσεις προβληματισμού.

Ερωτηματικά προκαλούν και οι αιχμές που άφησε ο κ. Νίκος Φίλης για τις υποθέσεις Σαββίδη και Καλογρίτσα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι έγιναν λάθος χειρισμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός , κατά την τοποθέτηση του επανέλαβε όσα ανέφερε στο πρόσφατο άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τονίζοντας ότι η συμφωνία σημαίνει ότι η χώρα παραμένει στο Μνημόνιο και αποτελεί απλώς μια παράταση. Επίσης, ζήτησε διευκρινίσεις για το πως θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα απευθύνοντας ερώτηση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Οι ξένοι δεν θέλουν να μας ρίξουν, αλλά να μας απαξιώσουν ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Σε γενικές γραμμές η συνεδρίαση διεξήχθη σε κλίμα έντονης ανησυχίας, ενώ εκφράστηκαν αρκετοί προβληματισμοί, με τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει αρκετά συχνά προκειμένου να κατευνάσει τις οποίες ανησυχίες. Αρχικώς, το λόγο έλαβαν οι “υπουργοί της διαπραγμάτευσης” ενημερώνοντας τους βουλευτές για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και τι θα ψηφίσουν, ενώ δέχθηκαν καταιγισμό ερωτήσεων.

Εκτός από τον Νίκο Φίλη προβληματισμό εξέφρασε και η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, που πρόσκειται στους «53» τονίζοντας ότι διαφωνεί με αυτή την πολιτική και είπε ότι τα αντίμετρα είναι η αναδιανομή των φτωχών.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας