Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018
Monday, 03 April 2017 14:09

«Πλέον δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία τί ήταν και τί συνεχίζει να είναι αυτό το ναζιστικό μόρφωμα (ΧΑ).

«Πλέον δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία τί ήταν και τί συνεχίζει να είναι αυτό το ναζιστικό μόρφωμα (ΧΑ).

Το μόνο που μπορούν να συγκροτήσουν είναι βίαιος λόγος και δολοφονικές πράξεις. Οι πολίτες όλοι πρέπει να ξέρουν τί ψηφίζουν: τάγματα δολοφόνων.

Αίθουσα Σύνταξης

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ΜΊΛΗΣΕ ΣΤΟΝ Ρ/Σ alpha και στον Σπύρο Χαριτάτο.

Πρέπει να είναι κατανοητό από τους πολίτες. Μαζεύονται κάμποσοι και «την πέφτουν» σε έναν άνθρωπο στα καλά καθούμενα», δήλωσε στον Alpha 989 ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με αφορμή την επίθεση χρυσαυγιτών στον νεαρό φοιτητή και πρόσθεσε ότι «τον φασισμό τον πολεμάς με την υπεράσπιση της δημοκρατίας και τον σεβασμό που πρέπει να έχουμε όλοι στη δημοκρατία και τους θεσμούς της. Αυτό το ελεεινό ναζιστικό μόρφωμα είναι στη Βουλή σήμερα… 14 χρόνια έχουμε δικογραφίες για σκάνδαλα, αραχνιασμένες και τώρα γίνονται εξεταστικές επιτροπές για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Οι νεοναζί και οι φασίστες αυτά εκμεταλλεύονται».

«Το παιδί θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή του. Ήταν τυχαίος περαστικός της Μεσογείων και δέχτηκε αυτή την άνανδρη επίθεση» είπε ο κος Κοντονής για τον νεαρό φοιτητή ενώ αναφερόμενος στον δράστη είπε ότι «δεν είναι κρατικός λειτουργός. Είναι από αυτούς τους μετακλητούς υπαλλήλους».

Σε ερώτηση εάν μερικοί ψηφοφόροι θεωρούν ότι «βρήκαν τον εκδικητή τους στη ΧΑ», ο Υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε:
«Αν αυτοί οι άνανδροι είναι οι εκδικητές που καταφέρνουν εγκληματικά χτυπήματα σε έναν τυχαίο περαστικό… τότε τί να πω για την κρίση τους (των ψηφοφόρων)».

Για την υπόθεση Σώρρα ο κος Κοντονής είπε ότι «όλο αυτό το κόλπο είχε στηθεί σε μια απάτη. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση βεβαίως που είχε στηθεί για να παίρνει χρήματα από τους πολίτες» τονίζοντας ότι «είναι άλλο αυτό και άλλο η Χ.Α». «Οι κρατικοί μηχανισμοί είναι σε εγρήγορση και προσπαθούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει το ταξίδι του Ν. Παππά με τον Α. Αρτεμίου, είπε χαρακτηριστικά:

«Αυτά τα θέματα είχαν δημοσιοποιηθεί με οξύτητα αλλά είναι ξαναζεσταμένο φαϊ για να πούμε ότι κάτι συμβαίνει. Δόθηκαν απαντήσεις. Η επαναφορά του θέματος δείχνει ταραχή και προβληματισμό της ΝΔ. Γιατί πάλι το ίδιο θέμα, δεν μπορώ να καταλάβω. Αυτό γίνεται για αντιπερισπασμό. Δεν έχουν να πουν τίποτα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και ξανά να σερβίρουμε στην κοινωνία ξαναζεσταμένο φαϊ. Η κοινωνία αντιλαμβάνεται τί προσπάθεια συντελείται ώστε να καταλάβει ο ελληνικός λαός πού πήγαν δις συγκεκριμένων τομέων. Θα τα μάθουμε όλα και εμείς και ο λαός».

Σε ερώτηση εάν το σκάνδαλο των εξοπλιστικών σταματά στον Γιάννο Παπαντωνίου ο κος Κοντονής απάντησε: «Είπα στη Βουλή ότι αν συνδεθούν τραπεζικοί λογαριασμοί νομιμοποίησης παράνομων εισροών χρημάτων τότε το αδίκημα είναι διαρκές και δεν σταματά εκεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Σταματά στην περίοδο υπουργίας του κάθε υπουργού. Λύνει τα χέρια στους εισαγγελείς να ερευνήσουν την υπόθεση χωρίς να δεσμεύονται από τον νόμο.
Δεν ξέρω αν είναι άλλοι «στο κάδρο». Η επιτροπή που συστάθηκε από τη Βουλή θα ερευνήσει σε όλο το πλάτος την υπόθεση» και πρόσθεσε -με αφορμή την συνέντευξη του Κώστα Σημίτη- ότι «το μισό υπουργικό του συμβούλιο περνά από τα δικαστήρια. Τί θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, να κουκουλώσει όλες τις καταστάσεις όπως έκανε ο Σημίτης και οι υπόλοιποι; Απορώ με όσα λέει. Μου κάνει εντύπωση η δήλωσή του, με βάζει σε μαύρες σκέψεις. Ας μιλήσει σε ανέργους για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Θα μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια και θα αποδοθούν ευθύνες όπου πρέπει».

Για την παραίτηση Ράικου ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «υπάρχει εσωτερική διαδικασία της δικαιοσύνης και έχει ξεκινήσει. Εκεί θα κατατεθούν οι απόψεις. Μου ακούγεται «περίεργο» πάντως, ένας εισαγγελικός λειτουργός να λέει ότι πιέζεται».

Για την καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχετικά με την υπόθεση της Μανωλάδας, προανήγγειλε έγγραφο προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και την Επιθεώρηση Εργασίας ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στην αθώωση των παραγωγών φράουλας από τα ελληνικά δικαστήρια.
«Η υπόθεση αυτή εξέθεσε διεθνώς τη χώρα. Από αυτή την υπόθεση φαίνεται τί συνθήκες επικρατούσαν στην Ελλάδα. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

Για την αξιολόγηση, τέλος, ο κος Κοντονής είπε ότι «η κυβέρνηση δίνει μάχη για να μην υλοποιηθούν παράλογες απαιτήσεις για τα χρόνια που θα έρθουν και προσπαθούμε όσο το δυνατόν να τις ακυρώσουμε στην πράξη.
Από την επαφή που έχω με τον κόσμο βλέπω ότι η πλειοψηφία αντιλαμβάνεται την προσπάθεια που κάνουμε».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας