Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Monday, 30 November -0001 02:00

«Υποσχέθηκαν ότι θα μαζέψουν 3 δισ. από τη φοροδιαφυγή και βυθίζουν τη χώρα στη διαφθορά»

«Υποσχέθηκαν ότι θα μαζέψουν 3 δισ. από τη φοροδιαφυγή και βυθίζουν τη χώρα στη διαφθορά»

Ο Καραγκούνης της ΝΔ τοποθετήθηκε για την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Αίθουσα Σύνταξης

«Με το τρίτο Μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε, ανάμεσα στα άλλα, ότι θα εφαρμόσει στο ακέραιο και έγκαιρα - και μάλιστα μέχρι τις 31/12/2016 - τις συστάσεις της Ομάδας Κρατών κατά της Διαφθοράς (GRECO).

Τώρα, με περίσσιο θράσος, ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι οι δράσεις αυτές εναπόκεινται στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης», δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, σχετικά με την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου, σε ερώτηση 35 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα την πορεία των μεταρρυθμίσεων για την καταπολέμηση της Διαφθοράς .

«Άλλωστε, από τις 19 πρόσφατες συστάσεις της GRECO, έχει υλοποιήσει ελάχιστες. Για αυτό η χώρα έπεσε 11 θέσεις στον πίνακα της Διεθνούς Διαφάνειας» αναφέρει ο κ. Καραγκούνης όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο και υπογραμμίζει πως «εκείνοι που υποσχέθηκαν ότι θα μαζέψουν 3 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή, το οικονομικό έγκλημα, το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού και τόσα άλλα, βυθίζουν τη χώρα στη διαφθορά, αποδεικνύοντας ότι - και στα ζητήματα διαφάνειας - κορόιδεψαν τους πολίτες».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας