Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Monday, 10 April 2017 14:36

Α. Λοβέρδος: «Φυγή της κυβέρνησης με εκλογές μέχρι την άνοιξη του 2018»

Α. Λοβέρδος: «Φυγή της κυβέρνησης με εκλογές μέχρι την άνοιξη του 2018»

Εκτίμησε πως η Ελλάδα δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές και θα χρειάζεται να δανειστεί εκ νέου.

Αίθουσα Σύνταξης

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά στον alpha 9.89 και στον Σπύρο Χαριτάτο :

«Δεν έχει μέτρο με τα λόγια. Είπε όταν είχε έρθει ο κος Τουσκ ότι πρέπει να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Λέει ο Τσίπρας 2η φορά κάτι για να το ακούσουν στα καφενεία. Μετά είπε ότι δεν χρειάζεται να γίνει. Με την καθυστέρηση κάνει κακό στη χώρα. Για να ρεφάρει και να ισοσταθμίσει λέει ψέματα και επιτρέπει στις ομάδες του μέσα στο κόμμα να κάνουν αντιπολίτευση για να κρατά ψηφοφόρους. Κάνει απίστευτα πράγματα. Κάνει έργα αναγκαία, τα οποία είχε καταγγείλει τόσες φορές και ήταν υπέρ του κινήματος «δεν πληρώνω». Ο πρωθυπουργός κοροϊδεύει τον πολίτη. Πάμε από το κακό στο χειρότερο. Έναν χρόνο μετά πού είμαστε; Ο Καμμένος είχε πει ότι θα βγούμε από τα μνημόνια».

Σε ερώτηση εάν αυτό είναι 4ο μνημόνιο ο κος Λοβέρδος απάντησε: «Εκεί πάει. Να μην λέμε υπερβολές, δεν είναι ακόμα. Αλλά η Ελλάδα δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές. Με τέτοια προοπτική φαντάζομαι εκλογές νωρίτερα. Από τώρα μέχρι του χρόνου την άνοιξη. Θα θελήσει ο Τσίπρας να μην εφαρμόσει αυτό που τελικά συμφώνησε. Ο άνθρωπος ψεύδεται ασυστόλως».

«Ο Τσίπρας ήταν ό,τι δεν χρειαζόμασταν αυτή την εποχή. Τέρπεται ο λαός, τον πιστεύει γιατί θέλει να τον πιστέψει και τον ψηφίζει. Χάνεις τελικά γιατί το ψεύδος κυριαρχεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Αλλιώς συζητάμε σήμερα που δεν έχουν φέρει ακόμα τα μέτρα στη Βουλή και αλλιώς μετά τα μέτρα. Λέει ψέματα ο πρωθυπουργός. Έδωσε περισσότερα χρήματα ενώ λέει ότι έκανε διαπραγμάτευση με λιγότερα χρήματα», τόνισε.

Αναφέρθηκε στον τομέα της Υγείας ως πρώην υπουργός, με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 38χρονου στη Χαλκιδική επειδή δεν έφτασε εγκαίρως το ασθενοφόρο λέγοντας ότι «το 2012 πριν φύγω από το υπουργείο Υγείας έκανα προκήρυξη για αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ. Αν είχα μείνει θα τα είχαμε πάρει τα αυτοκίνητα αυτά».


Επιτέθηκε στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου: «παραμονές των Πανελληνίων αυξομειώνει τους αριθμούς. Δεν μπορείς δυο μήνες πριν τις εξετάσεις να αυξομειώνεις τον αριθμό των εισακτέων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Αντί να κρατήσουν μια γραμμή…

Εγώ ανέλαβα τον Ιούλιο του ‘14 με όραμα να ιδρύσουν τα Πανεπιστήμια τμήματα που θα απευθύνονται μόνο σε αλλοδαπούς εκτός ΕΕ που θα διδάσκονται τα μαθήματα στα αγγλικά με δίδακτρα. Ψήφισα τον νόμο και άλλαξε η κυβέρνηση και τον παρέδωσα στον Μπαλτά και τον Κουράκη, που είναι και οι δύο πανεπιστημιακοί με μεγάλη τιμή και δεν τους άρεσε. Το σταμάτησαν. Γαβρόγλου και Μπαλτάς είναι στην ίδια γραμμή, όχι στις γραμμές εκείνες που βοηθούν την Ελλάδα».


Για τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη είπε ότι «όταν μιλάει στη Βουλή, πέφτει γέλιο. Ο Σπίρτζης πέραν των χρημάτων που πήρε και καλώς τα πήρε (από την ΕΕ), έδωσε στις επιχειρήσεις παραπάνω. Δεν θέλω να τα δώσω αλλά τα δίνω. Τη σκότωσα γιατί την αγαπούσα, δηλ».

Αναφερόμενος στα έργα είπε ότι «θα πρέπει να ξέρει ο πολίτης ότι έχουν χρηματοδότηση από την ΕΕ. Άρα όσοι είναι ενάντια στην ΕΕ να το ξανασκεφτούν και η Ζωή (Κωνσταντοπούλου) να μην πηγαίνει από τον καινούργιο δρόμο. Αν πηγαίνεις από τον καινούργιο δρόμο και πληρώνεις τα διόδια, είσαι συνένοχος».


Τέλος, για την Δημοκρατική Συμπαράταξη ο κος Λοβέρδος είπε ότι «έχουν επανέλθει ιστορικά της στελέχη αλλά έχουν προστεθεί και νέα. Τα ποσοστά που μας δίνουν οι έρευνες δηλώνουν 8-9% και μας δείχνουν στην 3η θέση. Γκρινιάξαμε τόσο πολύ στο παρελθόν και συγκρουστήκαμε αλλά δεν μπορώ άλλο. Το θέμα είναι αν έχουμε προτάσεις για την ανάπτυξη ή δείχνουμε καλή θέληση; Πάμε να βρούμε γαμπρό για την κόρη μας ή πολιτικές που έχουμε ανάγκη; Δεν έχουμε αποσαφηνίσει τις πολιτικές που φέρνουν ανάπτυξη».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας